23 Ιουλ 2013

Αντιδράσεις για την κατάθεση του νομοσχεδίου

Τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκάλεσε το νομοσχέδιο «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας» που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και θα συζητηθεί με διαδικασίες κατεπείγοντος στο θερινό τμήμα της Βουλής....

Την σχετική ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, οι οποίοι επεσήμαναν ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, στη βάση του οποίου ήταν ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος.
«Αφού ανακοινώσατε το κλείσιμο της Ολομέλειας, σπεύδει η κυβέρνηση να εισάγει νέο φορολογικό με βάση κατεπείγουσες διαδικασίες» παρατήρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Η μαύρη τρύπα των εσόδων αναγκάζει την κυβέρνηση να αυτοσχεδιάζει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριάς.
 «Ας μην υποτιμούμε τα θερινά τμήματα. Έχουν την ίδια ισχύ με την Ολομέλεια» απάντησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
«Βεβαίως στην Ολομέλεια θα γινόταν ευρύτερη συζήτηση, αλλά το σύνηθες για το καλοκαίρι είναι να λειτουργούν τα τμήματα και η λειτουργία της Ολομέλειας είναι εξαίρεση και έγινε τα προηγούμενα χρόνια κυρίως για λόγους δικανικούς. Κατ' αρχήν κανείς μας δεν είναι ευτυχής με τις διαδικασίες κατεπείγοντος - και είμαι βέβαιος πως δεν είναι ούτε η κυβέρνηση. Πιστεύω πως η κυβέρνηση θα έχει σοβαρούς λόγους, κάτι που θα κρίνει αύριο η Επιτροπή Οικονομικών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής.

Δείτε το βίντεο: