21 Ιουλ 2013

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Λιου

Ένα τελείως διαφορετικό μήνυμα, σε σχέση με το "σκληρό" του Βερολίνου, μεταφέρει στην Αθήνα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, ο οποίος σε λίγη ώρα θα συναντηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης με τον...
πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το δελτίο ειδήσεων του ANT1, η Ουάσινγκτον πιέζει τη Γερμανία να εγκαταλείψει τη σκληρή λιτότητα και να ρίξει βάρος στις πολιτικές για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας.
Σύμφωνα με το ρεπόρτερ, αυτή την ώρα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών βλέπει τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
Όπως αναφέρθηκε, η επίσκεψή του στην Αθήνα προετοιμάζει το έδαφος για τη συνάντηση που θα έχουν στις 8 Αυγούστου στο Λευκό Οίκο ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο Ομπάμα.
«Πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός θέλει να κλείσει τα εσωτερικά θέματα, θέλει να τρέξει η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, για να μην χρειαστεί το Σεπτέμβριο νέα μέτρα», επεσήμανε ο ρεπόρτερ.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: