26 Ιουλ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αποδομείται καθημερινά

«Τόσο η Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, όσο και η ΕΛΣΤΑΤ αποδομούν πλήρως το περιβόητο success story της κυβέρνησης», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του για τις πολιτικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το success story της κυβέρνησης μεταφράζεται σε δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων και των κοινωνικών παροχών και...
χειροτέρευση της κατάστασης το επόμενο διάστημα».
«Αν κάτι έχει γίνει παραπάνω από αντιληπτό είναι ότι το φάρμακο που έχει επιλεχθεί από την τρόικα και την κυβέρνηση για την κρίση χρέους, όχι μόνο δεν θεραπεύει το πρόβλημα, αλλά σκοτώνει και τον ασθενή», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Την ίδια στιγμή, όμως, που η κοινωνία ασφυκτιά από τις καταστροφικές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με κάθε κόστος τον αδιέξοδο δρόμο της λιτότητας. Οι προωθούμενες απολύσεις στο δημόσιο τομέα κατʼ εντολή της τρόικας δείχνουν ότι ο μνημονιακός οδοστρωτήρας δεν αφήνει παρά συντρίμμια στο δρόμο του. Η ισοπέδωση του δημόσιου τομέα δεν συνιστά μεταρρύθμιση που θα φέρει την ανάπτυξη, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Απονεκρώνει τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα υπουργεία, τους ΟΤΑ και στρέφεται ενάντια σε κάθε προοπτική ανασυγκρότησης της χώρας».
«Αδιάφορη για το κόστος της πολιτικής της, απομονωμένη από την κοινωνία, αντιμέτωπη με τα μνημονιακά της αδιέξοδα, η κυβέρνηση αποδομείται καθημερινά. Ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει και αυτό δεν σώζεται με απειλές διαγραφών βουλευτών. Όταν έχεις την πλειοψηφία της κοινωνίας απέναντί σου, οι μέρες της εξουσίας σου είναι μετρημένες», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή:http://www.enikos.gr