27 Ιουλ 2013

Τι θα συζητήσουν αύριο Σαμαράς – Λέτα

Στις «λέξεις-κλειδιά» της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, η οποία ξεκινά αύριο, αναφέρθηκε με μήνυμά του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.
«Αύριο στην Αθήνα για να πούμε στους Έλληνες ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία,...

πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει» σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και μεταδόθηκε νωρίτερα ο κ. Λέτα μεταξύ άλλων τόνισε ότι «το κύριο θέμα» στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά θα είναι «το μέλλον της Ευρώπης, της Γηραιάς Ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό και να την δουν ως πηγή ελπίδας και ένα ενιαίο σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες».

«Έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της», σημείωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τον κ. Λέτα αναμένεται να υποδεχθεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Α. Σαμαράς αύριο το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι δυο πρωθυπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 12:00 την Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή:http://www.zougla.gr