22 Ιουλ 2013

ΣΥΡΙΖΑ:Μεθοδευμένες επιθέσεις στο δημόσιο σύστημα υγείας

Για μεθοδευμένες επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας από τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση κάνει λόγο το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε σχόλιό του, σχετικά με τους "σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων", ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει :...
"Προκειμένου να ανταπεξέλθει στις μνημονιακές της υποχρεώσεις για μείωση του κόστους στο χώρο της υγείας από 10,5% του ΑΕΠ σε 6%, η κυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της για κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων μέσω των συγχωνεύσεων και των νέων οργανογραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται σε αρκετά νοσοκομεία. Η επιβεβαίωση έρχεται δια στόματος του Υπ. Υγείας για τα 6 πρώτα νοσοκομεία της Αττικής που μπαίνουν στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων- καταργήσεων".

"Ο κ. Γεωργιάδης, παρά τις κενές υποσχέσεις ότι ο χώρος της υγείας δεν θα πειραχτεί, είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει χωρίς κανένα ενδοιασμό και με μεγάλη ευχαρίστηση, την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Το λουκέτο σε νοσοκομεία και μονάδες του ΕΟΠΥΥ, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες που ανοίγουν ουσιαστικά και το δρόμο για απολύσεις, είναι η μόνη πραγματικότητα που θα αποβεί ολέθρια για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα οδηγήσει σε ένα εξαθλιωμένο σύστημα υγείας", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, και τονίζει
"περισσότερο από ποτέ την ανάγκη που υπάρχει να δοθεί ένα τέλος στις εγκληματικές πολιτικές της συγκυβέρνησης. Η υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν «περιττό δημοσιονομικό βάρος» που θα παραδοθεί σαν ένα ακόμα φιλέτο στον ιδιωτικό τομέα".
"Μόνη διέξοδος για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά σχέδια τους είναι ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων στην υγεία μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού. Μόνο η συσπείρωση και η αντίσταση της κοινωνίας θα βάλει τέλος στην καταστροφή που επιδίδονται οι ακραιφνείς θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών! Η στήριξη και η συμμετοχή στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 24 Ιουλίου έξω από το Υπ. Υγείας στις 11πμ, είναι ένα αποφασιστικό βήμα για να μπει ένα φρένο στα λουκέτα και στις απολύσεις στον χώρο της υγείας" καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή:http://www.enikos.gr