25 Ιουλ 2013

Οργισμένο μήνυμα Σαμαρά σε δύο "γαλάζιους" βουλευτές - Όποιος δεν υπερψηφίζει τα νομοσχέδια θα διαγράφεται

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 - Μόλις ενημερώθηκε το Μαξίμου για τη στάση των δύο βουλευτών, υπήρξε οργισμένη μήνυμα του Α. Σαμαρά
- Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Κυριαζίδης δεν υπερψήφισαν το νομοσχέδιο
- Κάποια άρθρα του νομοσχεδίου υπερψηφίστηκαν και από τη ΔΗΜΑΡ...
- Με το νομοσχέδιο μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και όσοι έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό

Αυστηρό μήνυμα έστειλε το Μαξίμου στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πως όποιος δεν υπερψηφίζει τα νομοσχέδια θα διαγράφεται, ύστερα από τον αντάρτικο των δύο βουλευτών, κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και του Νικήτα Κακλαμάνη. 
Αφορμή για την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά ήταν η στάση των δύο αυτών βουλευτών που κατά τη σημερινή ψηφοφορία για το τελευταίο προαπαιτούμενο και οι δύο δήλωσαν "παρών" στην τροπολογία που βάζει σε καθεστώς διαθεσιμότητας και τους εκπαιδευτικούς που έχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους. 

Πάντως, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με διαδικασίες κατεπείγοντος, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, για τις φορολογικές διαδικασίες.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε διαμαρτυρόμενη, κυρίως για τις διαδικασίες επεξεργασίας του, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα το καταψήφισαν.

Κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ,έξι άρθρα του νομοσχεδίου τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία:

Πρόκειται για το άρθρο 5 (ατομική ειδοποίηση με συστημένη επιστολή και e-mail), το άρθρο 40 (διεκπεραίωση των διαδικασιών είσπραξης φόρων από τις τράπεζες), το άρθρο 46 (συντηρητική κατάσχεση περιουσίας χωρίς δικαστική απόφαση), το άρθρο 47 (αναγκαστική εκτέλεση οριστικής δικαστικής απόφασης, σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλών εντός μηνός από την ατομική ειδοποίηση), το άρθρο 55 (μειωμένα σε σχέση με το παρελθόν, πρόστιμα φορολογικά εγκλήματα) και το άρθρο 66 (μεταβατικές διατάξεις τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση εκτίμησε ως «φωτογραφικές»).

Τα άρθρα 5 και 40 υπερψηφίστηκαν μόνον από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (ψήφοι 52 έναντι 41) ενώ τα υπόλοιπα υπερψηφίστηκαν και από τη ΔΗΜΑΡ (ψήφοι 57 έναντι 36). 

Πηγή:http://www.newsit.gr