30 Ιουλ 2013

Τσίπρας: Τρόικα και κυβέρνηση «εμπρηστές της ελληνικής κοινωνίας»

«Θερμό» φθινόπωρο με κινητοποιήσεις προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε τη στήριξή του στους αγώνες των εκπαιδευτικών.Σφοδρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική και το μέτρο της διαθεσιμότητας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του... ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει αξιοκρατία που να συμβαδίζει με τη βαρβαρότητα. Εδώ υπάρχει μόνο βαρβαρότητα».


Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να «κάνουν τα πάντα για να πέσει η κυβέρνηση της καταστροφής και να οδηγηθούμε στον δημοκρατικό δρόμο της κάλπης, από την οποία θα αναδειχθεί μία νέα κυβέρνηση που θα παλέψει για τη σωτηρία της κοινωνίας και όχι των τραπεζών».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας στο τέλος της συνάντησης που είχε στο γραφείο του στην Βουλή με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ έκανε λόγο για «διάλυση της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης», ενώ επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης συρρικνώνει τους κοινωνικούς πυλώνες του κράτους και διαλύει την Υγεία και την Παιδεία.

Επισήμανε πως «δεν μπορεί η κυβέρνηση κατ’ εντολή της τρόικα να βάζει φωτιά στην κοινωνία και εμείς να καθόμαστε να κοιτάμε» και πρόσθεσε «το κρίσιμο για μας είναι να σταματήσουμε τους εμπρηστές».

Τόνισε, δε, ότι θα στηρίξει «αμέριστα» τους αγώνες των εκπαιδευτικών, ενώ προανήγγειλε κινητοποιήσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγή:http://www.protothema.gr