19 Ιουλ 2013

Ο Γλέζος για τον Σόιμπλε και το κατοχικό δάνειο

Στην αλλαγή γραμμής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο θέμα του κατοχικού δανείου αναφέρεται με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.
"Ο υπουργός Οικονομικών της...
Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το απόγευμα (5:50), αναγκάστηκε να παραδεχτεί έστω ότι υπάρχει το θέμα της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Προηγουμένως, στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, η οποία είχε προηγηθεί πολλές ώρες πριν, είχε αρνηθεί τα πάντα" τονίζει ο κ. Γλέζος.
Όπως σημειώνει ο κ. Γλέζος, είχε προηγηθεί (13:30) η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ιδίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι: "Θα γνωρίζετε ότι είμαι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που το 1995 το Νοέμβριο έθεσα, με ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση, το θέμα αυτό, και για τις αποζημιώσεις και για το κατοχικό δάνειο. Βεβαίως, η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης ήταν αρνητική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σβήστηκε όλη αυτή η υπόθεση. Ο Μανώλης Γλέζος συνεχώς υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της γερμανικής κυβέρνησης. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει μία πρόοδος στο θέμα αυτό".
Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, "καταβάλλεται μια δόλια προσπάθεια, αυτό που τελικά υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ο κ. Σόιμπλε ή να αφανιστεί ή να διαστρεβλωθεί ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να χαρακτηριστεί απλώς ως ανοιχτό παράθυρο".
"Υπάρχει επίσης ένα αναμφισβήτητο και ανεπίτρεπτο γεγονός: η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης. Ενώ θα έπρεπε ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών, αξιοποιώντας τη δήλωση του προκατόχου του στη Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Απριλίου 2013, να θέσει το θέμα στον κ. Σόιμπλε, το άφησε να το διαχειρίζονται οι δημοσιογράφοι", καταλήγει η δήλωση του Μανώλη Γλέζου.

Πηγή:http://www.enikos.gr