24 Ιουλ 2013

Στο ΣτΕ θα προσφύγει η ΚΕΔΕ

Στο Συμβούλιο Επικρατείας και στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Δικαστήρια αποφάσισε να προσφύγει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος κατά «της αφαίρεσης αρμοδιοτήτων των δήμων, της κατάργησης της αυτοτέλειας των ΟΤΑ και της αντισυνταγματικότητας των ρυθμίσεων» του πολυνομοσχεδίου....

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Δ.Σ. της Ένωσης εκφράζει «την πλήρη αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και στα οριζόντια μέτρα», δηλώνοντας παράλληλα «υπέρ της κινητικότητας και αξιολόγησης των εργαζομένων σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα χωρίς εξαιρέσεις».

Καλεί ωστόσο την κυβέρνηση να παρουσιάσει «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης και μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και όχι αποσπασματικά μέτρα».

Η ΚΕΔΕ ζητεί επίσης από την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα στη Βουλή θεσμικό πλαίσιο για την αξιολόγηση, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, οι δήμοι θα προχωρήσουν μόνοι τους τη διαδικασία αξιολόγησης, με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν, έτσι ώστε μέχρι τέλος Οκτωβρίου, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πηγή:http://www.zougla.gr