18 Ιουλ 2013

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ανακοίνωσε ο Α. Σαμαράς
Μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13 % στην εστίαση από 1ης Αυγούστου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό του μήνυμα.
«Όχι μόνο αποτρέπουμε κάποια ....

δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «αντίθετα από ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι έχουμε πετύχει τους στόχους».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη πως δεν θα γίνει νέα μείωση στις συντάξεις των στρατιωτικών ούτε θα επιβληθεί φόρος 2 τις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων.

«Είπα στην τρόικα ότι δεν θα μειωθούν, αλλά αντιθέτως θα αυξηθούν τα έσοδα. Δέχτηκαν για πρώτη φορά να μειώσουν φόρους. Ήταν δύσκολο, αλλά το κάναμε», ανέφερε ο Αντ.Σαμαράς.

«Τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Αν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σαν να μην συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που ο ΦΠΑ θα ανεβεί ξανά στο 23%», συμπλήρωσε.

«Αλλιώς, αν το πείραμα πετύχει, θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις δυσβάσταχτων φόρων, υπό την προϋπόθεση ότι θα πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Βασίστηκα στο φιλότιμο του Έλληνα. Γι' αυτό το πέτυχα. Χαμηλότεροι φόροι, αλλά όλοι να πληρώνουν, για να μην ξαναμπούμε στην περιπέτεια με τα ελλείμματα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι, παρ’ όλες τις αντίθετες απόψεις, η Ελλάδα έχει επιτύχει «πραγματική πρόοδο» και διαμήνυσε:
«Δεν θα μας εμποδίζουν πρακτικές του παρελθόντος. Κόψαμε τα παλαμάρια, το πλοίο έχει σαλπάρει» ανέφερε ο Α. Σαμαράς προσθέτοντας «δεν χαλαρώνουμε, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Ως μήνυμα επιβράβευσης των ελληνικών προσπαθειών ερμήνευσε την απόφαση για την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την 1η Αυγούστου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
 

"Στο ζήτημα του ΦΠΑ στην εστίαση, οι συντονισμένες προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς. Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνεται έτσι. Η μείωση του ΦΠΑ στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα σε όλη την αγορά, σε όλη την οικονομία, σε όλα τα νοικοκυρια. Βεβαίως, πρέπει να περάσει στην κατανάλωση. Και πρέπει να ενισχύσει την φορολογική μας συνείδηση. Την έντιμη συμπεριφορά όλων μας, μεταξύ μας και σε σχέση με το κράτος. Γιατί μόνον έτσι και το κράτος, μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει έντιμο απέναντι στους πολίτες. Γιατί έχουμε και εδώ πολύ μεγάλο πρόβλημα", είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Και συνέχισε εξηγώντας το τι κατ' αυτόν σημαίνει η μείωση αυτή ως πρώτη κίνηση: "Την παραδοχή των θεσμικών μας εταίρων και της τρόικα πως η μάχη δίνεται στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας. Της ανάπτυξης. Πρέπει να αυξήσουμε τον παρονομαστή του κλάσματος, μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα της χώρας, της κοινωνίας που είναι η ανεργία".
Πηγή: topontiki.gr