17 Ιουλ 2013

ΥΠΟΙΚ: Καμία παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Δεν θα δοθεί νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις είπε ο Γ.Γ. Εσόδων Χ.Θεοχάρης και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα υπερφόρτωσης του taxisnet.Να σπεύσουν να κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις κάλεσε τους φορολογούμενους ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης καθώς, όπως είπε,... δεν θα δοθεί νέα παράταση.


Ο κ.Θεοχάρης ανέφερε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα ξεκινήσουν μαζικές εκκαθαρίσεις φορολογικών δηλώσεων.

Οπως είπε δεν παρατηρούνται προβλήματα υπερφόρτωσης τους συστήματος taxisnet ενώ τόνισε οτι η μεταφόρτωση των στοιχείων των τόκων ολοκληρώνεται.


Κανένα πρόβλημα με το taxisnet λέει το υπουργείο

Ο κ.Θεοχάρης επισήμανε επίσης ότι τα έσοδα από ΦΠΑ ανακάμπτουν και θα είναι εντός στόχων που έχουν τεθεί, ενώ και η υστέρηση στα έσοδα από τους άμεσους φόρους θα καλυφτεί πλήρως και οφείλεται κυρίως στην παράταση που δόθηκε στις υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 30 Αυγούστου ανάλογα με τον αριθμό του φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου έχει παραταθεί σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων.

Πηγή:http://www.newsit.gr