25 Ιουλ 2013

Στον «Κεράνη» θα μετεστεγαστούν τα δικαστήρια Πειραιά

Στο κτήριο των παλαιών καπναποθηκών «Κεράνης» θα μετεστεγαστεί το σύνολο των δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά, μετά από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπου Αθανασίου  στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Το κτήριο «Κεράνης», το οποίο...

ανασκευάστηκε πλήρως το 2002 και έκτοτε παρέμεινε αναξιοποίητο, αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και έξι ορόφους, συνολικού εμβαδού 29.000 τ.μ. και πληροί όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας.
Τη σχετική προκαταρκτική μελέτη για την εγκατάσταση όλων των Δικαστικών Υπηρεσιών του Πειραιά εκπόνησε σε σύντομο χρόνο η «Θέμις Κατασκευαστική» που είναι ο φορέας κατασκευής των κτιριακών υποδομών που εξυπηρετούν το έργο Δικαιοσύνης.
Η μετεγκατάσταση όλων των Δικαστηρίων Πειραιά  σε ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια του Δημοσίου συνεπάγεται σημαντική εξοικονόμηση για το Δημόσιο από τα υψηλά ετήσια μισθώματα που κατέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης για τις συγκεκριμένες Δικαστικές Υπηρεσίες.
Σήμερα, οι Υπηρεσίες στεγάζονται σε οκτώ διαφορετικά κτήρια, επιβαρύνοντας σημαντικά τον προϋπολογισμό του Κράτους.
Ειδικότερα στις Δικαστικές Υπηρεσίες του Πειραιά περιλαμβάνονται:
Εφετείο – Εισαγγελία Εφετών, Πρωτοδικείο – Εισαγγελία Πρωτοδικών, Διοικητικό Εφετείο, Διοικητικό Πρωτοδικείο, Ειρηνοδικείο, Πταισματοδικείο, Ελεγκτικό Συνέδριο, Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, Υπηρεσία Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής, Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο & Κτηματολόγιο και Ιατροδικαστική Υπηρεσία.
Ναυτεμπορική 

Πηγή:http://www.zougla.gr