18 Ιουλ 2013

Αυτά είπε ο Σόιμπλε στον Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η συνάντηση διήρκησε 40 λεπτά (10 λεπτά περισσότερο από το προγραμματισμένο), ενώ ακολούθησε σύσκεψη....

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταυρος Παπασταύρου και ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Μετά τη σύσκεψη, οι κκ Βενιζέλος και Σόιμπλε είχαν συζήτηση "πρόσωπο με πρόσωπο" ενώ μετά την αποχώρηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχαν δεκάλεπτη συνομιλία.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε ότι "το ποτήρι είναι πιο πολύ γεμάτο" ενώ αναγνώρισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης, φέρεται να έκανε θετική αναφορά στη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα στις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι στο εξής θα επιταχυνθούν περισσότερο οι ρυθμοί των μεταρρυθμίσεων.
Αυτή την ώρα ο Σόιμπλε βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών.


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr