28 Ιουλ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στουρνάρας προετοιμάζει το έδαφος για νέα μέτρα

«Ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται να στείλει στην ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ο υπουργός Οικονομικών προετοιμάζει το έδαφος για τα νέα μνημονιακά μέτρα του Σεπτεμβρίου, δηλαδή...
για την αύξηση στη δοσολογία του ίδιου φαρμάκου λιτότητας που εξοντώνει την κοινωνία και την οικονομία», υπογραμμίζει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και τις πολιτικές εξελίξεις και προσθέτει:
«Αδιάφορη για τις επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να μην της βάλει κακό βαθμό η τρόικα στις μνημονιακές της εξετάσεις, την ίδια στιγμή που η επικοινωνιακή της προπαγάνδα περί δήθεν ανάπτυξης πέφτει στο κενό.
Η ισοπέδωση του δημόσιου τομέα με Προεδρικά Διατάγματα, η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και οι ιδιωτικοποιήσεις, αποτελούν το μόνο τους σχέδιο.
Πρέπει να τους σταματήσουμε. Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της αποτελεί προϋπόθεση για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας, την προστασία της δημοκρατίας και την έξοδο από την κρίση, με όρθια την κοινωνία».
Διαβάστε επίσης: