22 Ιουλ 2013

Υποχρεωτική μετάταξη για 8.000 εκπαιδευτικούς – Και απολύσεις ως το 2014

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

- Σήμερα σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων
- 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
- 2.500 εκπαιδευτικοί θα πάρουν μετάταξη σε διοικητικές θέσεις και σε ΙΕΚ
- Στο στόχαστρο πλεονάζον προσωπικό για .... απόλυση ως το σχολικό έτος 2014-2015
- Στους δρόμους σήμερα με συγκεντρώσεις και πορείες οι καθηγητές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 12:00 από την ΟΛΜΕ στην Αθήνα, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες της πόλεις καθώς ξεκινάει η διαθεσιμότητα 2.000
εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά λύκεια και τις σχολές.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στο καθεστώς των υποχρεωτικών μετατάξεων αφορούν περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς και σύμφωνα με την σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλάζει η διαδικασία για τον καθορισμό των κενών θέσεων, τις υπηρεσιακές ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό αλλά και το πλεονάζον προσωπικό ανά ειδικότητα.


Υποχρεωτική μετάταξη για καθηγητές σε δημοτικά
Συνολικά 4.933 καθηγητές θα μεταταχθούν υποχρεωτικά από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πρόκειται για γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, μουσικής και καλλιτεχνικών.

Μετατάξεις χιλιάδων εκπαιδευτικής σε διοικητικές θέσεις και ΙΕΚ
Επίσης άλλοι 2.500 εκπαιδευτικοί θα μεταταχθούν σε διοικητικές θέσεις της κεντρικής υπηρεσίας, σε περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης αλλά και σε θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία αναβαθμίζονται.
Όταν γίνει γνωστός ο αριθμός των υποχρεωτικών μετατάξεων και των αναγκών που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να μεταταχθούν θα καταθέσουν αιτήσεις. Άμεσα θα συνταχθεί αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα εξής κριτήρια: συνολική προϋπηρεσία, οικογενειακοί λόγοι, συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν και κατοχή επιπλέον πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Πηγή: newsit.gr