13 Ιουλ 2013

Εντολή Σαμαρά: Τελειώστε με την κινητικότητα της δημοτικής αστυνομίας μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου

- Πώς θα γίνει η μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών
- Τη Δευτέρα το ραντεβού των βουλευτών της ΝΔ με Κ. Μητσοτάκη και Γ. Μιχελάκη
- Τι δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς για τις απολύσεις στο Δημόσιο
- Όσα είπε ο Γιάννης Μιχελάκης για την... κινητικότητα.Την επίσπευση των διαδικασιών για την κινητικότητα στο Δημόσιο ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Εσωτερικών.


Σύμφωνα με πληρογορίες του Mega, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.


Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μεταφερθούν κατά 90% στην ΕΛ.ΑΣ. Και κατά 10% για πρόνοιες στις υπηρεσίες των δήμων.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο, άλλοι 600 τοποθετηθούν στη φύλαξη σωφρονιστικών καταστημάτων.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα θα υπάρξει νέο ραντεβού των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, προκειμένου να ενημερωθούν για το νομοσχέδιο.

Εξάλλου, στόχος είναι να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία (155) το βράδυ της Τετάρτης, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Τι είπαν Σαμαράς και Μιχελάκης για τις απολύσεις Αναφερόμενος στις απολύσεις στο Δημόσιο, ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα της Κυριακής", ανέφερε χαρακτηριστικά πως "σε δύο χρόνια θα φύγουν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 700.000. Μόλις το 2%! Και θα προσληφθούν άλλοι τόσοι! Και με απόλυτα διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο". 

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μιχελάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει αποφασιστικά, καθώς... "δεν γίνεται αλλιώς". Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στην "Realnews": "Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν".  Και πρόσθεσε: "Θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς".

Δηλώνει ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά διαμηνύει πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες». Δεν αποκλείει να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ.

Πηγή:http://www.newsit.gr