1 Μαΐ 2013

"Ολάντ παραιτήσου"

Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες σήμερα στη Γαλλία με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς καταδικάζοντας τα μέτρα λιτότητας και ζητώντας από τον πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, να αλλάξει πορεία.
Ο αριθμός των ανθρώπων στη χώρα αυτή των 65 εκατομμυρίων, οι οποίοι αναζητούν εργασία, αυξήθηκε σε 3,2 εκατομμύρια τον Μάρτιο....

Πορεία στο Παρίσι με την ευκαιρία του εορτασμού της Πωρτομαγιάς πραγματοποίησαν επίσης χιλιάδες οπαδοί του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Επικεφαλής της πορείας ήταν η πρόεδρός τους Μαρίν Λε Πεν, η οποία ισχυροποιεί τη θέση της στις δημοσκοπήσεις εν μέσω επιδείνωσης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και της μεγάλης πτώσης της δημοτικότητας της κυβέρνησης.
Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν "Ολάντ παραιτήσου" και "Μπλε, Λευκό Κόκκινο, η Γαλλία στους Γάλλους".
Όπως κάθε Πρωτομαγιά, κατέθεσαν στεφάνι μπροστά από άγαλμα της Ιωάννα της Λωραίνης, αγίας της Καθολικής Εκκλησίας και σύμβολο υπερηφάνιας για την ακροδεξιά επειδή οδήγησε τις γαλλικές δυνάμεις στη νίκη κατά των Άγγλων τον 15ο αιώνα.
Ένα χρόνο μετά το 17,9% που έλαβε στις προεδρικές εκλογές η Μαρίν Λε Πέν προηγείται σε τρεις δημοσκοπήσεις στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνοντας 21%, 22% ή 23%, ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο αυτού του Φρανσουά Ολάντ.
Πηγή:http://www.enikos.gr