2 Απρ 2013

Παραιτήθηκε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής

Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, όπως δήλωσε ο ίδιος στο τέλος συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους υπουργούς Παιδείας και Ενέργειας,...
με θέμα τη συμφωνία για το κυπριακό μνημόνιο.
Ο κ. Σαρρής εξήγησε ότι αυτό έπρεπε να κάνει, επειδή κατά την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής θα εξεταστεί και το διάστημα που ήταν πρόεδρος της Λαϊκής Τράπεζας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σαρρή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρει:

"Με λύπη μου αποδέχθηκα σήμερα την παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σαρρή για τις πολύτιμες υπηρεσίες του κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα, με σημαντικές επιτυχίες στους επιδιωκόμενους στόχους.

Αν είναι όμως κάτι που ιδιαίτερα εκτιμώ αλλά και θέλω να εξαίρω από την πράξη παραίτησης του κ. Σαρρή, είναι το υψηλό πολιτικό ήθος και την πολιτική ευαισθησία που επέδειξε.

Η απόφαση του κ. Σαρρή να υποβάλει την παραίτησή του, για λόγους πολιτικής ευθιξίας, προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Ερευνητικής Επιτροπής αποτελεί φαινόμενο μιας νέας νοοτροπίας στα δρώμενα της κυπριακής πολιτικής ζωής.

Για άλλη μια φορά θέλω θερμά να ευχαριστήσω τον κ. Σαρρή για την άψογη μεταξύ μας συνεργασία".

Τη θέση του κ. Σαρρή αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υπουργός Εργασίας, Χάρης Γεωργιάδης.
Πηγή:http://www.news.gr