3 Απρ 2013

Νεύρα, ένταση και σπέρμα καχυποψίας στα επιτελεία των αρχηγών

Εκλογές στον αέρα αν δεν συμφωνήσουν

"Να πάμε στη Βουλή το νόμο και για το χαράτσι και όσοι διαφωνούν να τον καταψηφίσουν, να ρίξουν την κυβέρνηση και να οδηγήσουν τη  χώρα στη χρεοκοπία" έλεγε χτυπώντας  το χέρι στο τραπέζι στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά αλλά πληροφορίες του news αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός...
έκοψε κάθε  κουβέντα και υπόνοια περί εκλογών υπογραμμίζοντας ότι "προέχει η σωτηρία της χώρας και δεν πρόκειται τώρα στην τελική ευθεία να εγκαταλείψει την προσπάθεια".
Ο κ .Σαμαράς , παρά το γεγονός ότι είναι ενοχλημένος από την ανασχηματολογία που προωθεί το ΠΑΣΟΚ και από την  "τοτεμοποίηση" του κ. Μανιτάκη που κάνει η ΔΗΜΑΡ λόγω της στοχοποίησης του υπουργού, στην αποψινή σύσκεψη προσέρχεται με την πίστη και την ελπίδα ότι θα βρεθεί  λύση για το χαράτσι, λένε συνεργάτες του. Παρά το γεγονός ότι όλοι συμφωνούν ότι αν εφαρμοζόταν ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα, το μέτρο θα ήταν πιο δίκαιο και πιο ήπιο για την πλειοψηφία των πολιτών και σε αυτό επιμένει η ΔΗΜΑΡ,  αφού δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια  ο πρωθυπουργός αποδίδει  σημασία ότι φέτος το χαράτσι θα είναι πιο μειωμένο .
"Όσο μπορούμε θα το μειώσουμε για τους πολλούς και σε αυτό πρέπει α επικεντρωθεί η κυβέρνηση αναζητώντας  σενάρια που θα ελαφρύνουν περισσότερους, θα επιβαρύνουν τους κατέχοντες και θα μπορούν να εισπραχθούν" είναι η κεντρική ιδέα της εισήγησης του κ. Σαμαρά στην αποψινή σύσκεψη.
Ορισμένοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά είναι οργισμένοι γιατί κυρίως ο κ. Κουβέλης για ιδεολογικούς – κομματικούς λόγους που αποδίδουν δημοσκοπικά  έχει εγκλωβίσει το κυβερνητικό σχήμα  στην "χαρατσολογία" και έχει βάλει στη γωνία τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος δεν μπορεί να κινηθεί διαφορετικά αν και αντιλαμβάνεται τις ανάγκες  να παραμείνει και φέτος το χαράτσι.
"Αν και θα έπρεπε να συζητούν οι αρχηγοί για τη γραμμή άμυνας απέναντι στην τρόικα και την πιθανότητα να ζητήσει νέα  μέτρα, για την ανάγκη να συνυπολογιστεί η ρήτρα ύφεσης  λόγω και της Κύπρου ή και να αναζητήσουν λύσεις  σε άλλα θέματα που εκκρεμούν αναλώνονται σε μια υπόγεια σύγκρουση που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το σύστημα για τον ενιαίο φόρο δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί φέτος", σημειώνει κορυφαίος υπουργός. Πάντως , στο Μέγαρο Μαξίμου ορισμένοι συνεργάτες του κ. Σαμαρά είναι οργισμένοι γιατί όπως αναφέρουν φαίνεται μια  συνεννόηση μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που έχει ως στόχο την ποδηγέτηση της κυβέρνησης.
"Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους" έσπευσε να απαντήσει η Ιπποκράτους δείχνοντας και την ένταση αλλά και το "σπέρμα" καχυποψίας που αρχίζει να αναπτύσσεται. Και όλα αυτά, όταν και οι τρεις πλευρές δηλώνουν ότι προέχει η κυβερνητική συνοχή και σταθερότητα αλλά και η εξάντληση της τετραετίας γιατί η χώρα δεν έχει άλλη εναλλακτική .
Πηγή:http://www.news.gr