3 Απρ 2013

Έστειλαν εξώδικο στον υπουργό παιδείας

Εξώδικο, με το οποίο καλούν τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, να εφαρμόσει τη «μόνη δίκαιη και νόμιμη λύση» για το τμήμα Μηγανολόγων Μηχανικών, έστειλαν γονείς φοιτητών τμήματος του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας.
Οι φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών καθώς και του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και...
Επικοινωνιών του πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην προοπτική υπαγωγής των τμημάτων τους και του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, σε μια νέα δομή με την ονομασία «Συνομοσπονδιακό ΑΕΙ Δ. Μακεδονίας», όπως προβλέπει η επικαιροποιημένη πρόταση του σχεδίου «Αθηνά».
Αυτή την ώρα οι φοιτητές πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο όπου συνεδριάζει η διοικούσα επιτροπή του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, στην Κοζάνη, διευκρινίζοντας ότι "δεν εναντιώνονται γενικώς στο σχέδιο "Αθηνά", ούτε στον αρχικό σχεδιασμό για τα τμήματά τους, αλλά στην τελευταία πρόβλεψή του".
Με το εξώδικο, οι γονείς αμφισβητούν τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου ότι δεν καταλύεται η αυτονομία και η διακριτότητα των δύο ιδρυμάτων και των τμημάτων τους, θεωρούν "αντισυνταγματική" τη νέα επικαιροποιημένη πρόβλεψη του σχεδίου «Αθηνά» και ζητούν να υιοθετηθούν οι προτάσεις τους, που είναι συγχώνευση του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας με το αντίστοιχο του ΑΠΘ, ή να δώσει στους φοιτητές δικαίωμα μεταγραφής σε πολυτεχνικά τμήματα άλλων ΑΕΙ.
Πηγή:http://www.enikos.gr