3 Απρ 2013

Το “κακό” θέατρο για το χαράτσι – Συνεδριάζουν για το πού θα το πληρώσουμε τελικά

- Το χαράτσι μένει και φέτος, μπορεί με άλλο όνομα
- Εν αναμονή της συμφωνίας των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου
- Επικρατέστερη η λύση της μείωσης του "χαρατσιού" σε ποσοστό της τάξης του 15% με 20%...
- Ερχεται ταυτόχρονη αύξηση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου και -όπως όλα δείχνουν- θα συμφωνήσουν στο θέμα του χαρατσιού ότι θα μείνει, ίσως με άλλο όνομα.


Τι έχει προηγηθεί όμως;

Είχαμε την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου, με τον υπουργό Οικονομικών να λέει ότι δεν γίνεται να καταργηθεί το "προσωρινό" κατά τα άλλα μέτρο του τέλους ακινήτων, αφού ο λογαριασμός δεν βγαίνει αλλιώς. Η άποψη Στουρνάρα έβρισκε σύμφωνο τον πρωθυπουργό.

Είχαμε επίσης την πλευρά Βενιζέλου, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του μέτρου. Θα θυμάστε όλοι εκείνη την αποφράδα ημέρα όταν το πρωί διαβεβαίωνε ως υπουργός Οικονομικών ότι χαράτσι δεν θα επιβληθεί και το απόγευμα ανακοίνωνε την επιβολή του. Το ΠΑΣΟΚ, επίσημα προσπαθούσε να πείσει την ανυποχώρητη ΔΗΜΑΡ να κάνει πίσω και να μην πει όχι στην παράταση επιβολής του χαρατσιού.

Η ΔΗΜΑΡ από την πλευρά της, είχε ξεκινήσει πόλεμο κατά του άδικου αυτού μέτρου. Όμως χθες, ως δια μαγείας, ακούσαμε από τον ίδιο τον εκπρόσωπο του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, να λέει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει το αρχικό χαράτσι ακινήτων. Με άλλα λόγια έβαλε νερό στο κρασί της.

Και έτσι θα φτάσουμε στην αποψινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών η οποία άγνωστο γιατί παρουσιάζεται ότι θα γίνει σε παγωμένο κλίμα ή σε κλίμα έντασης.

Μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε μόνο να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι το Μαξίμου έμαθε ότι γίνονται λέει μυστικες συνενοήσεις μεταξύ των δυο κομμάτων.

Το μόνο αγκάθι που μπορεί να βρει κανείς και ίσως να ταλαιπωρήσει τους τρεις αρχηγούς, θα είναι να βρουν έναν τρόπο με τον οποίο και δεν θα εκτεθούν και δεν θα φανούν πολύ ανακόλουθοι προκειμένου να εξασφαλίσουν τα 3,2 δις που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρυφό χαράτσι στις τσέπες όλων – Βάζουν φόρο στις ιατρικές δαπάνες και τα επιδόματα
ΔΗΜΑΡ: Από το “όχι” στο “ίσως” για το χαράτσι 

Πηγή:http://www.newsit.gr