1 Απρ 2013

8ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Τετάρτη ως Παρασκευή στον ΟΣΕ

Συνεχόμενες τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, καθώς τα σωματεία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, εξήγγειλαν στάσεις εργασίας σε καθημερινή βάση από τις 16.00 έως και τις 24.00, διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη...
ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει ότι αναλυτικά τα δρομολόγια που θα ματαιωθούν θα γίνουν γνωστά σε επόμενο δελτίο Τύπου.
“Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας τη μνημονιακή πολιτική της προχωρά στην εκποίηση των δημοσίων υποδομών της χώρας» σημειώνει η συνδικαλιστική οργάνωση.
Σε όλες της χώρες της ευρωζώνης υπάρχει δημόσιος σιδηρόδρομος. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απέρριψαν το αγγλικό μοντέλο της 10ετίας του '80 που με την ιδιωτικοποίηση υπήρξε μείωση της ασφάλειας και της ποιότητας των υπηρεσιών με παράλληλη αύξηση των εισιτηρίων σε βάρος του επιβάτη. Αυτό το μοντέλο υιοθετεί η σημερινή κυβέρνηση που με την ιδιωτικοποίηση - αποελληνοποίηση του ελληνικού σιδηροδρόμου θα έχει τα ίδια αποτελέσματα με το βρετανικό» αναφέρει η ΠΟΣ.
Οι σιδηροδρομικοί διαφωνούμε με αυτές τις πολιτικές και με δράσεις μας το επόμενο διάστημα θα αποκρούσουμε αυτές τις πολιτικές. Ο δημόσιος σιδηρόδρομος όμως δεν είναι υπόθεση μόνο των σιδηροδρομικών. Είναι υπόθεση του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας που απαιτεί: σύγχρονο - ποιοτικό - ασφαλή και με φθηνό εισιτήριο σιδηρόδρομο”, καταλήγει.
Πηγή:http://www.news.gr