4 Απρ 2013

ΓΕΝΟΠ: Να καταργηθούν 35 ειδικά επιδόματα στη ΔΕΗ


deh
Η κοινή Επιτροπή διοίκησης και η ΓΕΝΟΠ προτείνει να καταργηθούν  35 ειδικά επιδόματα που προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στην ΔΕΗ και ζητάει να διατηρηθούν μόνο τρία (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών και θέσης ευθύνης).
Μάλιστα η Επιτροπή που συγκροτήθηκε πέρυσι ....
το καλοκαίρι μετά την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, πρότεινε  να προβλεφθεί ειδική αποζημίωση (5 ευρώ την ημέρα) και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα της επιχείρησης, που έρχονται σε επαφή με τους καταναλωτές με το αιτιολογικό ότι εργάζονται σε περιβάλλον υπερβάλλουσας πίεσης και φόρτισης και σε συνθήκες «με έντονα στοιχεία επικινδυνότητας».
Προκειμένου να μην υποστούν περαιτέρω μείωση αποδοχών, οι εργαζόμενοι που σήμερα λαμβάνουν τα επιδόματα που καταργούνται, σύμφωνα με την πρόταση θα τους δοθεί διορθωτικό ποσό.
Σημειώνεται ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα είναι ποσοστό επί του μισθού και θα χορηγείται κλιμακωτά, ανάλογα με τη φύση της εργασίας και το βαθμό επικινδυνότητας.
Το επίδομα απομακρυσμένων παραμεθορίων περιοχών προβλέπεται για τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, ενώ υπάρχει αίτημα να καταβληθεί και στους εργαζόμενους στον Αθερινόλακκο Κρήτης. Σύμφωνα με την πρόταση θα είναι 17,61 ευρώ το μήνα ενώ σε σταθερό ποσό ανά επίπεδο ιεραρχίας θα καθοριστεί και το επίδομα θέσης ευθύνης.
Στα επιδόματα υπό κατάργηση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων,  τα επιδόματα μέσου όρου ενδείξεων, απομόνωσης, κατοικίας, οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων, φύσεως εργασίας καταμετρητών, ιατρών, δυτών, επιφυλακής κατ’ οίκον, διαχειριστικών λαθών, ταμιών, κ.α.
Πηγή: ysterografa.gr