1 Απρ 2013

Πανικός στην κυβέρνηση από πρωταπριλιάτικο αστείο του ΣΚΑΙ για περικοπή των υπουργικών μισθών κατά 25% !

Μείωση των αποδοχών των υπουργών κατά 25% ζήτησε ο πρωθυπουργός: η είδηση αυτή από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ αιφνιδίασε τους ανυποψίαστους που είχαν ξεχάσει πως σήμερα είναι Πρωταπριλιά και παραδοσιακά τα μέσα ενημέρωσης γράφουν ευφάνταστες ειδήσεις...
(που θα μπορούσαν να είναι και εισηγήσεις).
skai_0Σύμφωνα με το άρθρο – το οποίο στο τέλος του αποκάλυπτε πως είναι πρωταπριλιάτικο αστείο- «Σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης προχωρά ο πρωθυπουργός. Σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που συνεκλήθη, ο κ. Σαμαρά αποφάσισε νέα μείωση, 25% στις αποδοχές των υπουργικών στελεχών, απόφαση που επιδοκίμασαν ομόφωνα τόσο οι ίδιοι οι υπουργοί όσο και οι κυβερνητικοί εταίροι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.»
Το δημοσίευμα συνέχιζε αναφέροντας πως με ομόφωνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών από όλη τη βουλή αποφασίστηκε η κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, που από ένα μεγάλο μέρος των πολιτών εκλαμβάνεται ως κοινωνικά προκλητική. Ανέφερε επίσης πως δρομολογείται και η ριζική αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών και την υπαγωγή των περιπτώσεων οικονομικών εγκλημάτων υπουργών στις διατάξεις του νόμου για τους καταχραστές του Δημοσίου και της καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Το δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: (Μικρή πρωταπριλιάτικη είδηση. Για να είμαστε πάντως δίκαιοι, ο κ. Σαμαράς είχε αποφασίσει τη μείωση 30% στους μισθούς των υπουργών και των υφυπουργών, στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της νέας κυβέρνησης. Για κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων… αναμένουμε).