31 Μαρ 2013

Τι λέει ο Αναστασιάδης για τις κρίσιμες ώρες του Eurogroup

Σημαντικές αποκαλύψεις για το θρίλερ, που εκτυλίχθηκε στο Eurogroup τα ξημερώματα της 16ης Μαρτίου, όταν αποφασίστηκε το "κούρεμα καταθέσεων", κάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ».
Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Κύπρου αναφέρει ότι στις 3:45 πμ και αφού είχαν προηγηθεί...
πολύωρες συζητήσεις, κατά τις οποίες είχε παραθέσει τις θέσεις του, σηκώθηκε να φύγει λέγοντας ''εφόσον πτωχεύετε τη χώρα μου, δεν έχω τίποτε άλλο να κάνω''.
Τότε, πρόσθεσε, ο Γιορκ 'Ασμουσεν, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας, είπε πως θα τηλεφωνήσει στον πρόεδρο της Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και να τον ενημερώσει σχετικά. Ταυτόχρονα τον απείλησε ότι θα τερματισθεί η παροχή ρευστότητας στις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή.
Ο κύριος Αναστασιάδης ανέφερε στους συνομιλητές του ότι δεν μπορεί να ελέγξει την Κυπριακή Βουλή και ότι η πρόταση θα απορριφθεί.
Αποκάλυψε ακόμα ότι, προτού μεταβεί στο Eurogroup, είχε μιλήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμποϊ και την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ, η οποία εξέφρασε την θέση ότι πρέπει να υπάρξει επιμερισμός των βαρών και έδειξε να συμφωνεί με την μη επιβολή «κουρέματος».
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λανγκάρτ, δήλωσε πως το Ταμείο δεν θα συμμετείχε στο πακέτο διάσωσης χωρίς «κούρεμα» καταθέσεων.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε , η κυρία Μέρκελ αρνήθηκε να θέσει το πακέτο ενώπιον της Γερμανικής Βουλής, χωρίς την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr