21 Μαρ 2013

Τσίπρας: Δεν είναι ανίκανοι στο Eurogroup, είναι γκάνγκστερς

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο, αλλά και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στο ζήτημα.Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μάλιστα την τοποθέτησή του...
διερωτώμενος αν τα μέλη του Eurogroup είναι τόσο ανίκανα, ώστε να φτάσουν σε μία τέτοια απόφαση για την Κύπρο. “Κατά την άποψή μου δεν είναι ανίκανοι, είναι γκάνγκστερς”, υπογράμμισε, διευκρινίζοντας κατόπιν ότι οι μισοί είναι γκάνγκστερς, ενώ οι άλλοι μισοί, αυτοί που εκπροσωπούν τον ευρωπαϊκό Νότο, είναι φοβισμένοι και παραδομένοι, όπως ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του υπουργού Οικονομικών, υποστηρίζοντας πως ο κ. Στουρνάρας χθες στη Βουλή ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις απειλές και τους εκβιασμούς του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τους Κυπρίους. “Αν ήταν ο Σόιμπλε στη Βουλή χθες ίσως να ήταν πιο ευγενικός απέναντι στην Κύπρο”, σχολίασε.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε “ιστορικής σημασίας” την απόρριψη από το κυπριακό κοινοβούλιο της απόφασης του Eurogroup, και κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο τόνισε ότι “είναι κρυμμένος έξι μέρες τώρα” και “δε βρήκε ούτε μία κουβέντα υποστήριξης να πει για τους Κύπριους”, να στηρίξει άμεσα και χωρίς επιφυλάξεις”την άρνηση των Κυπρίων να περάσουν τη θηλιά από το λαιμό τους”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Κάλεσε ακόμα όλους τους Έλληνες να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στην Κύπρο, σχηματίζοντας ένα παλλαϊκό μέτωπο συσπείρωσης για συμπαράσταση στο “όχι” των Κυπρίων, “που είναι και 'όχι' των λαών της Ευρώπης”, όπως σημείωσε. 

Πηγή:http://www.news.gr