15 Μαρ 2013

ΑCS: Επένδυση 200 χιλ. ευρώ για τη μετατροπή των οχημάτων της σε υγραεριοκίνητα

Ένα μεγάλο οικολογικό πρόγραμμα, επενδυτικού χαρακτήρα, ύψους 200 χιλ. ευρώ, υλοποιεί η ACS που αφορά τη μετατροπή των οχημάτων της σε περισσότερο «φιλικά» προς το περιβάλλον, μέσω της υγραεριοκίνησης.
Με την μετατροπή των οχημάτων υπολογίζεται ότι ....
επιτυγχάνεται μείωση ρύπων για το περιβάλλον δεδομένου ότι το υγραέριο έχει μηδενική περιεκτικότητα σε μόλυβδο και ρυπαίνει σε ποσοστό -55% με μονοξείδιο του άνθρακα (CO) και οξείδια του αζώτου (NOx) την ατμόσφαιρα, σε σύγκριση με την αμόλυβδη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης.
Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει το υγραέριο σε σχέση με τη βενζίνη, τόσο ως προς την οικολογία αλλά και ως προς την ασφάλεια, η ACS αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόγραμμα τοποθέτησης συστημάτων υγραερίου στα φορτηγά αυτοκίνητά της. Σημειώνεται ότι το υγραέριο ως καύσιμο, όχι μόνο θεωρείται πιο φιλικό προς το περιβάλλον, λόγω της τέλειας καύσης χωρίς καπνό που περιέχει 60% λιγότερο CO, αλλά περιέχει και μεγαλύτερη ασφάλεια.
Από τα 137 οχήματα της κεντρικής εταιρείας, σήμερα τα 100 λειτουργούν με υγραεριοκίνηση. Το πρόγραμμα έχει ήδη επεκταθεί και σε συγκεκριμένα οχήματα των καταστημάτων της ACS πανελλαδικά, με τη χρηματοδότηση της κεντρικής εταιρείας.
 
Πηγή: metaforespress.gr