14 Μαρ 2013

Παραιτούνται Δήμαρχοι για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ"

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις για το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" . Πράξη κάνουν τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας
Υλοποιούν την δέσμευση τους και καταθέτουν τις παραιτήσεις τους στον ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης οι Δήμαρχοι...
Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, εντείνοντας τις πιέσεις για αλλαγές στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» του Υπουργείου Παιδείας
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, o Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Κουνενάκης θα επισκεφθεί αύριο τον κ. Γιώργο Δεικτάκη, προκειμένου να του επιδώσει την παραίτηση του ίδιου όσο και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, πλην ενός.

Σε ανάλογη κίνηση αναμένεται να προχωρήσει και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, Σήφης Αναστασάκης, με δεδομένη τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αφορμή το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις των τοπικών φορέων και τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των κατοίκων του Λασιθίου και των φοιτητών των υπό κατάργηση τμημάτων, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε αλλαγή του σχεδιασμού του .

Αξίζει να σημειωθεί ότι , σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης μπορεί να κάνει αποδεκτή ή όχι την παραίτηση, η οποία πάντως – αν δεν ανακληθεί- ισχύει αυτομάτως μετά την παρέλευση ενός μήνα.


Πηγή: cretalive.gr
Πηγή:http://www.enikos.gr