25 Μαρ 2013

Παπούλιας: Η απόφαση της ΕΕ δεν είναι ανεκτή

Αυστηρό μήνυμα στο Βερολίνο με αφορμή τη χθεσινή απόφαση στο Eurogroup για την Κύπρο στέλνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δήλωσή του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτηρίζει την...
απόφαση μη ανεκτή γιατί -όπως τονίζει- είναι επιλεκτική και καλεί την ΕΕ να μην “επιλέγει τα θύματά της”.
“Είναι μια μεγάλη ημέρα σήμερα, μια ημέρα μνήμης και τιμής, τιμής σε εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής και το πάθος για τη λευτεριά και μας έδωσαν ένα ελεύθερο κράτος και αντιμετώπισαν μια οθωμανική αυτοκρατορία” δήλωσε ο κ. Παπούλιας. Όπως είπε ο ΠτΔ, “το παράδειγμα τους είναι παράδειγμα επίκαιρο και για τις σημερινές δύσκολες στιγμές”.
Στη συνέχεια ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στην Κύπρο, λέγοντας χαρακτηριστικά:
“Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Η απόφαση της ΕΕ δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική. Θα πρέπει η ΕΕ να μην επιλέγει τα θύματά της όπως εκείνη νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει, γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η ΕΕ να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους”.
Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα το μήνυμα της σημερινής ημέρας “να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο”.
Σχόλιο: Στον αέρα η κυβέρνηση και οι μνημονιακοί
Πηγή:http://papaioannou-giannis.net