21 Μαρ 2013

Ηράκλειο: Αλλάζει όψη το κέντρο της πόλης

Σε ανάπλαση της βασικής οδικής αρτηρίας της πόλης, στο κέντρο του Ηρακλείου, προχωρεί η δημοτική αρχή με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Δικαιοσύνης και των οδών Ίδης, Έβανς και 1821.
Η μελέτη ολοκληρώθηκε, έχει περάσει από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και θα ξεκινήσει να υλοποιείται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ως το καλοκαίρι....

Σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον δήμο Ηρακλείου οι φωτογραφίες φωτορεαλιστικής απεικόνισης, οι οποίες αναδεικνύουν μια κεντρική λεωφόρο χωρίς αυτοκίνητα, με προτεραιότητα στους πεζούς και αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου.
Εξάλλου, νέες παρεμβάσεις ξεκινά ο δήμος στις δυτικές συνοικίες με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Πρόκειται για διανοίξεις, ασφαλτοστρώσεις, διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων για την άθληση και την αναψυχή και δημιουργία παιδικών χαρών, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες συντήρησης και ασφαλτόστρωσης οδοστρωμάτων στις οδούς Μιχαήλ Σκλάβου, Γεωργίου Κλώντζα, Μπεργαδή και Ταϋγέτου στην περιοχή του Ξηροπόταμου που είναι κάθετες και παράλληλες της κεντρικής λεωφόρου της 62 Μαρτύρων.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης που βρέθηκε χθες στην περιοχή των Καμινίων του Γιόφυρου και του Ξηροπόταμου, τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ιδιαίτερα σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης, προκειμένου να βελτιώνεται συνεχώς η ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ το επόμενο διάστημα θα δοθεί προτεραιότητα για σημαντικές παρεμβάσεις σε περιοχές που παρουσιάζουν τα ίδια χαρακτηριστικά.
Πηγή:http://www.enikos.gr