23 Μαρ 2013

Στα χέρια της Αστυνομίας οι τρεις από τους έντεκα δραπέτες των Τρικάλων

Στη φάκα της Αστυνομίας πιάστηκαν ήδη οι τρεις από τους έντεκα δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι διέφυγαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, μετά τα επεισόδια ανταρσίας στο ίδρυμα το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου.Oι εξονυχιστικές έρευνες ομάδας των ΕΚΑΜ στο εσωτερικό των...
φυλακών Τρικάλων συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν στα κελιά υπάρχει οπλισμός. Στο μεταξύ, οι έρευνες συνεχίστηκαν και από αέρος με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων της αστυνομίας για εντοπισμό και των υπόλοιπων δραπετών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία έχει καταλήξει ότι οι δραπέτες, που δεν έχουν συλληφθεί, έχουν κρυφτεί σε ορεινές περιοχές των Τρικάλων, πιθανότατα σε κάποιο βουνό.

Η περιοχή γύρω από τις φυλακές έχει αποκλειστεί, ενώ ελέγχεται κάθε κίνηση, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης και ο γενικός γραμματέας Μαρ. Σκανδάμης.

Με σκοινιά δραπέτευσαν οι έντεκα - Σοβαρά ο ένας τραυματισμένος φρουρός

Oι κρατούμενοι επιχείρησαν μαζική απόδραση, από την οποία τραυματίσθηκαν δύο εξωτερικοί φρουροί ενώ έντεκα κρατούμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν, παρόλο που αρχικά είχαν καταμετρηθεί πέντε δραπέτες.

Όπως προέκυψε από την πρωινή έρευνα των ΕΚΑΜ, οι έντεκα άνδρες απέδρασαν με σχοινιά και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τρεις φρουροί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται διασηλωνημένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι δυο από τους τρεις εξωτερικούς φρουρούς που πυροβολήθηκαν από τους κρατούμενους χειρουργήθηκαν αργά τη νύχτα της Παρασκευής. Η κατάσταση του 40χρονου που είχε βληθεί στην κοιλιακή χώρα παραμένει κρίσιμη, ενώ βελτιώνεται η κατάσταση του 37χρονου που είχε τραυματιστεί στα πλευρά. Ο τρίτος φρουρός είχε τραυματιστεί επιπόλαια και απλώς του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Εικόνα διάλυσης στις φυλακές, μετά την ανταρσία - Προβλήματα, αμέλειες και αβλεψίες χρόνων ήρθαν στην επιφάνεια

Εικόνα χάους εξακολουθεί να δίνει η φυλακή των Τρικάλων παρά την επέμβαση στις έξι και μισή το πρωί της αστυνομίας. Στην είσοδο των φυλακών η ομάδα των τεσσάρων κακοποιών που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου επίθεση με όπλα, έριξαν χειροβομβίδες από τις οποίες άλλες εξερράγησαν και άλλες όχι.

Δύο από τις χειροβομβίδες που δεν εξερράγησαν έχουν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς χωρίς τις περόνες ενώ αν και έχουν περάσει πολλές ώρες κλιμάκιο του στρατού από το Βόλο δεν έχει πάει να τις εξουδετερώσει και να τις παραλάβει.

Η ομάδα των τεσσάρων μέσα στο εσωτερικό της φυλακής, στον προαύλιο χώρο, έριξαν αρκετά καπνογόνα προκειμένου να προκληθεί αναστάτωση και να εξουδετερωθούν οι δεσμοφύλακες.

Αστυνομικοί του γραφείου εγκληματικών ερευνών της Λάρισας περισυνέλεξαν στην είσοδο της φυλακής δεκάδες κάλυκες από καλάσνικοφ ενώ το αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν την επίθεση οι τέσσερις κακοποιοί βρέθηκε καμένο στο χωριό Νίκαια της Λάρισας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον χώρο της φυλακής μεγάλος αριθμός κρατουμένων και κυρίως Αλβανοί αλλά και Ελληνες διαθέτουν όλοι κινητά τηλέφωνα με την ανοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας και συγκεκριμένα ο γενικός επιθεωρητής υποστράτηγος, Χρήστος Χαλάτσης, έδωσε εντολή να υπάρξει, από το βράδυ της Παρασκευής έως και το πρωί του Σαββάτου 23 Μαρτίου, σάρωση των κινητών τηλεφώνων που μιλούσαν από τις 18:30 της Παρασκευής, έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, για να διαπιστωθεί ποια τηλέφωνα χρησιμοποίησαν οι κρατούμενοι από μέσα και ποια οι τέσσερις άγνωστοι που έκαναν την επίθεση προκειμένου να βρεθούν τα στοιχεία αυτών που συντόνισαν την εξέγερση.

Η κατάσταση στις φυλακές Τρικάλων τα δύο τελευταία χρόνια παρουσιάζει εικόνα διάλυσης δεδομένου ότι εκτός από την  υπόθεση της εξέγερσης, είχαμε και την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, πολύ πρόσφατα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι πριν από ένα εξάμηνο εντοπίστηκε σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Τρικάλων να εισάγει στη φυλακή ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα.

Πηγή:http://www.news.gr