28 Μαρ 2013

Μεσίστια η σημαία στη Βουλή για το θάνατο του Θανάση Νάκου

Μεσίστια είναι η σημαία στη Βουλή μετά το θάνατο του αντιπροέδρου του κοινοβουλίου, Θανάση Νάκου, του οποίου η κηδεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 16:00 στον Βόλο. Όλοι οι βουλευτές στη Βουλή κράτησαν ενός λεπτού σιγή για τον αδόκητο χαμό του Θανάση Νάκου, με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη να ανακοινώνει συγκλονισμένος το θάνατο του συναδέλφου του και να δηλώνει πως... "αφιέρωσε τη ζωή του μέχρι το τέλος από την τοπική αυτοδιοίκηση. 


Ο υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης έκανε λόγο για απώλεια πάρα πολύ μεγάλη, ενώ ο κ. Μπούρας τόνισε πως ως κεραυνός εν αιθρία έπεση η είδηση του πρόωρου θανάτου ενός εκλεκτού συναδέλφου και φίλου του αντιπρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων Θανάσης Νάκου. Εκ μέρους κοινοβουλευτικής ομάδας εκφράζω βαθιά οδύνη....

Σε δήλωση για την απώλεια του β΄αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου, προέβη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε πως με οδύνη "πληροφορήθηκα το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου. Έμπειρος πολιτικός και κοινοβουλευτικός άνδρας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και την εκτίμηση όλων των κομμάτων.  Στην οικογένειά του και στο φιλικό του περιβάλλον εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια".


Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος σημείωσε πως "γνώρισα τον Θανάση Νάκο το 1993 ως πρώτο βουλευτή από τη Ν.Δ....Πολιτικό κοινοβουλευτικό ήθος. Ήταν αυτός ο εκπρόσωπος του λαού της Μαγνησίας που εξέφεραζε αυθεντικά την θέληση την άποψη του λαού. Δεν υπήρχε συνεδρίαση που να μην ήταν εδώ ο Θανάσης ο Νάκος.


Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων η κα Χρυσοβελώνή δήλωσε συγκλονισμένη από το συμβάν και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια και του Πάνου Καμμένου και τη λύπη της κοινοβουλευτικής ομάδας για το θάνατου του φίλου συντοπίτη της Θανάση Νάκου.


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς δήλωσε τα θερμά συλλυπητήρια του κόμματός του και σημείωσε "να πούμε ότι πραγματικα ότι πρέπει να λυπουμεθα ο θανατος ακόμα και των πολιτικών αντιπάλων και το θάνατο ακόμα ενός Έλληνα.


Τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Θανάση Νάκου εξέφρασε με γραπτή του δήλωση πριν από λίγο ο Κώστας Καραμανλής.  Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίζουμε το Θανάση Νάκο θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Χάνουμε έναν φίλο, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγωνιστή της ζωής. Έναν μετριοπαθή πολιτικό, με όραμα και ευαισθησίες, που είχε ως σταθερό γνώμονα των δράσεών του το συμφέρον και την πρόοδο του Τόπου. Στην οικογένειά του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου».