17 Μαρ 2013

Αναβάλλεται η κρίσιμη συνεδρίαση στην Κύπρο

Αύριο το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο πια αναζητά εναλλακτικές λύσεις, ενώ είναι σχεδόν δεδομένο ότι την Τρίτη 19 Μαρτίου οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές...
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το υπουργικό συμβούλιο στην Κύπρο με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για...
απόφαση αναβολής της συνεδρίασης της ολομέλειας στη βουλή (ήταν προγραμματισμένη για τις 4.30 μ.μ.), στην οποία θα εγκρίνονταν ή όχι στο σύνολό του το πρόγραμμα διάσωσης της κυπριακής οικονομίας, όπως αποφασίστηκε στο Εurogroup της Παρασκευής.
Αύριο το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο πια αναζητά εναλλακτικές λύσεις, ενώ είναι σχεδόν δεδομένο ότι την Τρίτη 19 Μαρτίου οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μείνουν κλειστές οι τράπεζες και στις 20 και στις 21 Μαρτίου.
Αύριο στις 11 π.μ. ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στη βουλή για να ενημερώσει τους βουλευτές και στις 4 μ.μ. θα συνεδριάσει η ολομέλεια μα παραμένει άγνωστο αν θα τεθεί προς ψήφιση το πακέτο διάσωσης.

«Παράνομη η απόφαση του Eurogroup»
Η απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» καταθέσεων είναι εντελώς παράνομη και παραβιάζει τις Ευρωπαϊκές Αρχές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της ιδιοκτησίας, υποστήριξε ο νομικός και τέως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Ανδρέας Αγγελίδης.

Νεοφύτου: Ποιοι απέσυραν τις καταθέσεις τους
Τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

ΒΙΝΤΕΟ-Κύπρος: Ένταση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο
Οργή πολιτών νωρίτερα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στην Κύπρο.
Περίπου 150 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική απόφαση που λήφθηκε στο Eurogroup.
Πηγή:http://www.enikos.gr