21 Μαρ 2013

Θρίλερ στην Κύπρο με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας - Επεισόδια έξω από τη Βουλή από εργαζόμενους της τράπεζας


- Αν τελικά συμβεί αυτό, το σίγουρο είναι ότι διασφαλίζονται οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ
- Με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο θα δημιουργηθεί μία καλή και μία "κακή" τράπεζα
- Με αυτή την εξέλιξη 2.500 εργαζόμενοι χάνουν αυτόματα τη δουλειά...
- Την είδηση διέψευσε ξανά η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας

Λίγες ώρες πριν τη διάψευση ότι κλείνει τελικά η Λαϊκή Τράπεζα στην Κύπρο, ήρθαν νέες πληροφορίες το απόγευμα πως τελικά το τραπεζικό ίδρυμα θα κλείσει.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο ΡΙΚ οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο της Κύπρου είναι ασφυκτικές και πλέον όπως όλα δείχνουν η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου δεν γλιτώνει το κλείσιμο. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο την είδηση διέρρευσαν οι συντεχνίες των τραπεζών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ΡΙΚ


Αμέσως μετά την είδηση αυτή η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, Αλίκη Στυλιανού μιλώντας τηλεφωνικά στο ΡΙΚ διέψευσε ξανά την πληροφορία αυτή και έκανε λόγο για αναδιάρθρωση.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση, εκατοντάδες εργαζόμενοι της Λαϊκής Τράπεζας έσπευσαν έξω από τη Βουλή, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους μπλοκάρουν. Προς στιγμήν έγιναν περιορισμένα επεισόδια με κάποιους να καταφέρνουν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και τα ΜΑΤ να κάνουν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.Αν τελικά συμβεί αυτό, το σίγουρο είναι ότι διασφαλίζονται οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ. Όσοι έχουν καταθέσεις από 100.000 ευρώ και άνω θα λάβουν ότι μείνει από την εκκαθάριση της τράπεζας.

Τι θα συμβεί με το κλείσιμο της Λαϊκής

Δημιουργείται κατ αρχην μία κακή και μια νέα «καλή» Τράπεζα και έτσι ξαλαφρώνουν από 2 δισ. ευρώ και παραμένουν υγιείς, η Ελληνική και η Τράπεζα Κύπρου.

Η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει ότι χάνουν τα χρήματά τους οι καταθέτες. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι 2.500 υπάλληλοι θα χάσουν την δουλειά τους.

Στην πρώτη, στην "καλή" τράπεζα, θα μεταφερθούν τα καλά στοιχεία και οι ασφαλισμένες καταθέσεις έως 100.000 ευρώ (μπορεί και περισσότερα) ενώ στην άλλη την "κακή" τράπεζα, μεταφέρονται τα κακά στοιχεία θα γίνουν εκκαθαρίσεις και μετά θα επιστραφεί ότι περισσεύει στους λοιπούς καταθέτες.

Στην κακή τράπεζα θα περιληφθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και κάποια περιουσιακά στοιχεία.

Πηγή:http://www.newsit.gr