24 Μαρ 2013

Βρέθηκε νεκρός στην Αγγλία ο Ρώσος ολιγάρχης Μπερεζόφσκι


Boris-Berezovski-dead

Νεκρός στο σπίτι του στο Άσκοτ της Μεγάλης Βρετανίας, βρέθηκε σήμερα (χθες) ο Ρώσος ολιγάρχης Μπόρις Μπερεζόφσκι, σφοδρός πολέμιος του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είχε εξοριστεί ουσιαστικά από τη Ρωσία.
Ο Μπερεζόφσκι ήταν φίλος του πρώην πράκτορα ....
Αλεξάντερ Λιτβινένκο, ο οποίος πέθανε το 2006 στο Λονδίνο, δηλητηριασμένος από πλουτώνιο, και πολλές φορές είχε ασκήσει σκληρή κριτική στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν, αφήνοντας αιχμές για δολοφονία του Λιτβινένκο.
Ήταν 67 ετών, και έκανε μεγάλη περιουσία κυρίως με το να εισάγει αυτοκίνητα Mercedes στη Ρωσία, μεταξύ του 1990 και του 2000, είδε ωστόσο την περιουσία του να… πατάει φρένο, μετά την άνοδο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην εξουσία.
Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι βρισκόταν σε… αιώνια δικαστική μάχη με τον Ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς, τον οποίο κατηγορούσε ότι… του είχε κλέψει την εταιρεία, όταν ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβηκε στην εξουσία στη Ρωσία και προώθησε τη δική του κάστα ολιγαρχών.
Μια δικαστική μάχη την οποία ο Μπερεζόφσκι έχασε, με απόφαση της Δικαιοσύνης, όπου προσέφυγε κατά του Αμπράμοβιτς, ο οποίος ήταν συνεργάτης του, και τον κατηγορούσε ότι τον ξεγέλασε για να πουλήσει μετοχές του πετρελαϊκού γίγαντα Sibneft.
Στο παρελθόν, ο Βλαντιμίρ Μπερεζόφσκι είχε καταφέρει να διασωθεί από πολλές απόπειρες δολοφονίας εις βάρος του.
Πηγή: ysterografa.gr