14 Μαρ 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν πείθει ούτε τον εαυτό της

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει μεταξύ άλλων, ότι «δεν υπάρχει καμία προοπτική για την Ελλάδα και την Ευρώπη, όσο συνεχίζεται η πολιτική της λιτότητας».
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει ούτε τον εαυτό της ότι ξαφνικά φόρεσε το κοστούμι του διαπραγματευτή....
Η τρόικα της έχει «πάρει τα μέτρα» εδώ και καιρό και γνωρίζει ότι οι μνημονιακές δεσμεύσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο, από τη στιγμή που δεν αμφισβητείται η μνημονιακή πολιτική.
Τα υπόλοιπα, περί δήθεν εμπλοκών, είναι τεχνάσματα, μόνο για εσωτερική κατανάλωση, τα οποία ακολουθούνται πάντα από την ψήφιση νέων μέτρων», αναφέρει αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:
«Σε αυτό το πλαίσιο πλήρους υποταγής στο μνημονιακό καταστροφικό πρόγραμμα, η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται σε μία ακόμα Σύνοδο Κορυφής αδύναμη να ψελλίσει το οτιδήποτε προς το συμφέρον της χώρας. Ο κ. Σαμαράς συντάσσεται στην Ευρώπη με το μπλοκ του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, που εξοντώνει τους λαούς με τα προγράμματα της λιτότητας και αποδομεί την Ευρώπη».
Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «δεν υπάρχει καμία προοπτική για την Ελλάδα και την Ευρώπη όσο συνεχίζεται η ίδια πολιτική που καταστρέφει την ανάπτυξη, διαλύει το κοινωνικό κράτος, καταστρέφει το περιβάλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση είναι η ευρωπαϊκή ρύθμιση για το χρέος με διαγραφή μεγάλου μέρους του και η αποπληρωμή του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης, η αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ και της ΕΤΕΠ, η στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης, συνοδευόμενη από πολιτικές ενίσχυσης του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού , του κοινωνικού κράτους και της απασχόλησης».
Πηγή:http://www.enikos.gr