19 Μαρ 2013

Μίκης Θεοδωράκης: Τα κοιτάσματα της Κύπρου πίσω από το κούρεμα


Στις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο αναφέρθηκε σε γραπτή δήλωσή του ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, , ο οποίος νοσηλεύεται από το Σάββατο στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με λοίμωξη του αναπνευστικού.
Σύμφωνα με το στενό οικογενειακό του περιβάλλον, ο ....
μουσικοσυνθέτης εμφανίστηκε  ιδιαίτερα ανήσυχος για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο και προχώρησε στη σύνταξη της ακόλουθης γραπτής δήλωσης:
«Η γενναία αντίσταση της Κύπρου στην λυσσαλέα επίθεση της Γερμανίας και των συμμάχων της εκθέτει σοβαρά την ελληνική τρικομματική κυβέρνηση.Αλήθεια, τι θα κάνουν αυτοί; Θα πάνε με την Κύπρο ή με την Ευρώπη;
Είναι φανερό ότι η επίθεση των Ευρωπαίων έχει κύριο στόχο τα κοιτάσματα της Κύπρου. Τον ίδιο στόχο είχε και έχει ενάντια στη χώρα μας, ενάντια στον λαό μας η καταστροφική πολιτική τους που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και που έχει διανύσει ήδη το 50% της πορείας της, ενώ πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα.
Πιστεύω ότι αυτό το στρατηγικό «μειονέκτημα» (την ύπαρξη κοιτασμάτων) θα πρέπει να το μετατρέψουμε σε στρατηγικό πλεονέκτημα.
Γι’ αυτό χρειάζεται κοινό μέτωπο με την Κύπρο σε όλα τα θέματα και οικονομική συνεργασία με χώρες εκτός Ευρώπης με αντικείμενο την κοινή εκμετάλλευση των κοιτασμάτων».
Μίκης Θεοδωράκης
Οσον αφορά την κατάσταση της υγείας του, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι απύρετος και σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση και παραμένει στο Ιατρικό Κέντρο μέχρι νεοτέρας.
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν σκόπιμο να παραμείνει στο νοσοκομείο την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να προστατευθεί από ενδεχόμενη ίωση.
Πηγή: polispress.gr