30 Μαρ 2013

Ιταλία: Και η προσπάθεια για λύση συνεχίζεται...

Προσπαθειών συνέχεια για τη δημιουργία κυβέρνησης στην Ιταλία, ωστόσο ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο κατέστησε σαφές ότι η λύση μπορεί τελικά να μη δοθεί επί των ημερών του αλλά από τον επόμενο πρόεδρο.
Ο Ναπολιτάνο κατέστησε σαφές ότι δεν θα...
παραιτηθεί και ότι θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του μέχρι την κανονική λήξη της θητείας του, στις 15 Απριλίου.
Σε μια προσπάθεια να προλάβει ένα εκρηκτικό ντόμινο στις αγορές, ο Ναπολιτάνο, έστειλε ένα μήνυμα σταθερότητας λέγοντας ότι “η Ιταλία, συνεχίζει να διαθέτει κυβέρνηση η οποία χαίρει της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου και ετοιμάζεται να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες υπέρ της οικονομίας, σε συνεργασία με την Ευρώπη και με την καθοριστική συμβολή της βουλής και της γερουσίας”.
Από την στιγμή που οΤζόρτζιο Ναπολιτάνο “θα παραμείνει στην θέση του μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του”, απομακρύνεται και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών-τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι - διότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια.
Ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο διάδοχός του -που πρέπει να εκλεγεί μέσα στον Απρίλιο- θα συνεχίσουν να εργάζονται, κατά συνέπεια, για μια κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής, με πρωθυπουργό που, όπως φαίνεται, μπορεί να μην ανήκει στα στρατηγεία των κομμάτων.
Η υποψηφιότητα του κεντροαριστερού ηγέτη Πιερλουίτζι Μπερσάνι απορρίπτεται, λοιπόν, οριστικά και αναμένονται, τώρα, οι κινήσεις των κομματικών επιτελείων: δυο επιτροπές σοφών διαφορετικής ιδεολογικής και επαγγελματικής προέλευσης, θα επεξεργασθούν προγραμματικές προτάσεις που θα αφορούν θεσμικά, οικονομικά, ευρωπαϊκά και κοινωνικά θέματα, όπως αποφάσισε, σήμερα, ο Ιταλός πρόεδρος.
Πηγή:http://www.news.gr