19 Μαρ 2013

Αζάροφ: Πιο ασφαλή τα χρήματα σας στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μίκολα Αζάροφ δήλωσε σήμερα πως ο φόρoς επί των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο δείχνει ότι είναι πιο ασφαλές να διατηρεί ο κόσμος τα χρήματά του στην Ουκρανία.Το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς στην Κύπρο αλλά και η μικρή εμπιστοσύνη που δείχνει ο ουκρανικός λαός στις τράπεζες της Ουκρανίας, είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί εύποροι...
Ουκρανοί να επιλέγουν την Κύπρο για τις καταθέσεις τους.
Ο Μίκολα Αζάροφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε: «Μόνον έμμεσα μπορούμε να αποτιμήσουμε το ύψος των ουκρανικών κεφαλαίων» στην Κύπρο, αλλά είναι «σημαντικά κατώτερο από αυτό των Ρώσων».

«Η ιστορία αυτή, παρ' όλη την αρνητική της πτυχή, έχει επίσης κάτι το θετικό. Κρύψατε τα χρήματά σας στην Κύπρο, στο εξωτερικό, πιστεύοντας ότι είναι πάρα πολύ ριψοκίνδυνο να το κάνετε στην Ουκρανία; Όμως αποδείχθηκε ότι είναι πιο ασφαλές να διατηρείτε τα χρήματα αυτά στην Ουκρανία», σήμείωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «αστειεύεται».

Σε πιο σοβαρό τόνο, ο Αζάροφ σημείωσε ότι οι επιχειρηματίες θα «αναλογίζονται εφεξής πολύ προσεκτικά τις αμφιβολίες τους όσον αφορά την αξιοπιστία» του τραπεζικού συστήματος και υπογράμμισε: «Εμείς έχουμε δείξει κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών (στην εξουσία) ότι δεν λαμβάνουμε μέτρα κατάσχεσης».

Πολλοί Ουκρανοί επιχειρηματίες έχουν καταχωρημένη έδρα των επιχειρήσεών τους στην Κύπρο και τα κεφάλαιά τους επαναπατρίζονται για να χρησιμοποιηθούν.

Πηγή:http://www.zougla.gr