27 Μαρ 2013

Bόμβες Βγενόπουλου στον ΣΚΑΪ για το χάος στην Κύπρο - Αποκάλυψε ποιοι οδήγησαν το νησί στον "γκρεμό" - Κόλαφος κατά του Κύπριου ΥΠΟΙΚ

- Ο Ανδρέας Βγενόπουλος μίλησε ζωντανά στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου για τις εξελίξεις στην Κύπρο
- Καταγγέλει διαπλεκόμενα συμφέροντα πίσω από την Τράπεζα Κύπρου
- "Μεγάλη η ευθύνη του υπουργού...
Οικονομικών της Κύπρου"
- "Παρέδωσα μια υγιέστατη τράπεζα και τη διέλυσαν" 
- Τι λέει για το δάνειο κίνησης στη Μονή Βατοπεδίου  
Αριχκά θέλησε να διευκρινήσει ότι: "Όταν αναφέρομαι στην Κύπρο και βγάζω πικρία αναφέρομαι στο κυπριακό κατεστημένο και όχι στο λαό, που αγαπώ και θεωρώ αδερφούς τους Κυπρίους. Και όταν αναφέρομαι στην Τράπεζα Κύπρου, εννοώ την τότε ηγεσία που ήταν πολύ ζωντανό μέλος της διαπλοκής και όχι τη σημερινή που σέβομαι".

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του κ. Χριστόφια, τόνισε ότι: "Ο Χριστόφιας είπε “ναι” στο κούρεμα και κατέστρεψε τις τράπεζες. Δεν είχε άλλη επιλογή, αλλά θα μπορούσε να ζητήσει μια ειδική ρύθμιση γιατί τα ομόλογα στις κυπριακές τράπεζες ήταν 5 δισ., ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν λιγότερα".

Απαντώντας για το δάνειο στη Μονή Βατοπεδίου που κάποιοι το χαρακτήρισαν επισφαλές: "Όλες αυτές οι κατηγορίες είναι τερατώδη ψέματα. Το Βατοπέδι έγινε πελάτης της τράπεζάς μας 2,5 χρόνια πριν το υποτιθέμενο σκάνδαλο. Δώσαμε ένα δάνειο πολύ μικρότερο του ποσού των 175 εκατ. ευρώ σε ένα μοναστήρι. Εξοφλούσε κανονικά τα δάνειά του μέχρι τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, όταν και πάγωσαν οι λογαριασμοί".

Στο άκουσμα του ονόματος του υπουργού Οικονομικών της Κύπρου, κ. Σαρρή, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν... καταπέλτης. Για τη Λαϊκή Τράπεζα και τους ισχυρισμούς του περί διαπλοκής, είπε: "Μας δυσφήμισαν για να πάρει η Τράπεζα Κύπρου τις καταθέσεις μας. Απέσυραν επιδεικτικά καταθέσεις, λέγοντας πως η τράπεζά μου κινδυνεύει".

Σε ερώτηση για το πώς έφρτασε στο σημείο να κλέισει η Λαϊκή Τράπεζα, απάντησε: “Είναι πολύ απλό. Πριν από 17 μήνες πριν πηρε την εξουσία το κυπριακό κράτος. Έγιναν καταστροφικές ενέργειες από τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, κύριο Σαρρή”.

Και συνέχισε: "Οι άσχετοι έδωσαν για κούρεμα ομόλογα που ήταν καθαρά. Παρέδωσα μια τράπεζα υγιέστατη και τη διέλυσαν. Προσπαθούν να φορτώσουν πάνω μου την ανικανότητα και την εξυπηρέτηση συμφερόντων τους”.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι: “Υπάρχει φασισμός στα media της Κύπρου. Ήθελαν να με φιμώσουν. Όταν αναφέρομαι σε διαπλεκόμενος και κατεστημένο, εννοώ τον Σαρρή και τη διοίκηση της τράπεζας Κύπρου”.

“Έβαλαν πρόεδρο κατηγορούμενο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος του Μιλόσεβιτς”, είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: “Το κατεστημένο στην Κύπρο με παραπλάνησε να μείνω, γιατί δήθεν θα γινόντουσαν αλλαγές και με κράτησαν αιχμάλωτο. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου”.

Αναφερόμενος στη χώρα μας και αν οι εξελίξεις στην Κύπρο θα την επηρεάσουν, υποστήριξε ότι: “Έγιναν άριστες κινήσεις στην Ελλάδα. Πορστατεύτηκε το τραπεζικό σύστημα. Αν είχαν έναν Προβόπουλο στην Κύπρο δεν θα είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά. Η Ελλάδα θα υποφέρει επειδη λίγες επιχειρήσεις έχουν χάσει κάποια χρήματα. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κούρεμα ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε άλλες χώρες”.

Τέλος για την Πειραιώς ανέφερε: “Άριστη η κίνηση της Πειραιώς που θα επιφέρει κερδοφορία”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣΠηγή:http://www.newsit.gr