22 Μαρ 2013

Σε αναμμένα κάρβουνα για τις καταθέσεις του 1 στους 2 Γερμανούς

Ιδιαίτερα ανήσυχος για τις προσωπικές του οικονομίες είναι ένας στους δυο Γερμανούς, λόγω της κρίσης, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Infratest-dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD....
Ωστόσο, η πλειοψηφία των Γερμανών, ποσοστό 59%, εμπιστεύεται την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και εκτιμούν ότι χειρίστηκε το θέμα σωστά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 48% των ερωτηθέντων ανησυχεί για τις καταθέσεις του, παρά την διαβεβαίωση της κυβέρνησης ότι οι τράπεζες της Γερμανίας είναι απολύτως ασφαλείς και οι καταθέσεις εγγυημένες.
Το 39% θεωρεί ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει την δυνατότητα να θέσει την κρίση υπό έλεγχο, ενώ μόνο το 16% πιστεύει ότι θα την διαχειρίζονταν καλύτερα οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και το 38% δεν θεωρεί καμιά από τις δύο πλευρές ικανή να αντιμετωπίσει την σημερινή κατάσταση.
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, οι Χριστιανοδημοκράτες(CDU) χάνουν δύο μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα και περιορίζονται στο 38%, με τους εταίρους τους Ελεύθερους Δημοκράτες(FDP) να βρίσκονται στο όριο εισόδου στην Βουλή με 5% και τους Σοσιαλδημοκράτες να ενισχύονται κατά δύο μονάδες στο 27%, τους Πράσινους σταθερούς στο 16% και την Αριστερά στο 8%.
Πηγή:http://www.news.gr