20 Ιαν 2013

To SPD μιλάει για “μεγάλη ήττα της Μέρκελ” στην Κάτω Σαξονία


steinbrück gabriel
Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των exit polls για τις εκλογές στην Κάτω Σαξονία πραγματοποίησαν κοινή εμφάνιση ο Πρόεδρος των Σοσαλδημοκρατών Sigmar Gabriel και ο υποψήφιος του κόμματος για την καγκελαρία, Peer Steinbrück.  Με τις δηλώσεις τους και παρά το γεγονός ότι κανείς ακόμα δεν είναι βέβαιος για ....
το ποιος από τους δύο συνασπισμούς (Σοσιαλδημοκράτες – Πράσινοι ή CDU – FDP) θα κυβερνήσει το κρατίδιο, έσπευσαν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα ως καθαρή ήττα της Καγκελαρίου Angela Merkel.
O Sigmar Gabriel, αφού ευχαρίστησε την τοπική οργάνωση του κόμματος στην Κάτω Σαξονία και συνεχάρη προσωπικά τον επικεφαλής του Συνδυασμού, Stephan Weil, χαρακτήρισε το προϊόν της εκλογικής αναμέτρησης μεγάλη ήττα για το CDU, αφού αυτό έχασε έξι μονάδες συγκριτικά με τις προηγούμενες εκλογές. Την αναπάντεχη επιτυχία του FDP φρόντισε εντέχνως να την υποβαθμίσει, σχολιάζοντας με χιούμορ ότι το FDP απλά δεν υφίσταται ως κόμμα. Παράλληλα, απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τους ψηφοφόρους της Αριστεράς και των Πειρατών, που έμειναν εκτός τοπικού κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας την ψήφο προς αυτούς ως χαμένη. Τέλος, έκλεισε το μάτι προς τους Πρασίνους καλώντας και αυτούς να σχηματίσουν μέτωπο στις εθνικές εκλογές απέναντι στην Angela Merkel.
O Peer Steinbrück από τη μεριά του, ο οποίος «έπαιζε το κεφάλι του» απόψε, συνεχάρη επίσης τον Stephan Weil για τον φανταστικό, όπως τον χαρακτήρισε, προεκλογικό αγώνα που διεξήγαγε. Σε μια ακόμα επίδειξη ειλικρίνειας, απολογήθηκε, γιατί τα προσωπικά του φτωχά δημοσκοπικά ποσοστά δεν στάθηκαν αρκετά για να δώσουν στον υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών την απαραίτητη ώθηση, ώστε να εκδιώξουν με άνεση τον McAllister και το CDU από την πρωθυπουργία.
Τόσο ο ένας όσο και άλλος παρέλειψαν πάντως να επισημάνουν ότι για τους Σοσιαλδημοκράτες το αποψινό αποτέλεσμα ήταν το δεύτερο χειρότερο στην ιστορία των εκλογών στην Κάτω Σαξονία, αμέσως μετά τις αμέσως προηγούμενες…
Πηγή: ysterografa.gr