19 Ιαν 2013

Δείτε πώς σημαδεύουν οι ληστές τα σπίτια (pic)

Μυστικά σύμβολα αφήνουν οι διαρρήκτες στους τοίχους των σπιτιών που θέλουν να "χτυπήσουν". Δείτε πώς σημαδεύουν οι ληστές τα σπίτια (pic) 
Το νόημα πίσω από τη σειρά των συμβόλων που σχεδιάζουν οι διαρρήκτες στους τοίχους έχει συναχθεί από αξιωματικούς της αστυνομίας της Μεγάλης Βρετανίας οι οποίοι αναφέρουν ότι μέσω αυτών στοχοποιούν το "είδος" του σπιτιού δηλαδή αν είναι πλούσιο, ευάλωτο κλπ.
Ένα απλό «Χ» σημαίνει ότι το σπίτι είναι ένας καλός ....
.... στόχος, ενώ το ίδιο σύμβολο που περιγράφεται με ένα κύκλο σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που να αξίζει να κλαπεί από το ακίνητο. Ένα κεφαλαίο D με μια παύλα δείχνει ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο για διάρρηξη λόγω συναγερμού, ενώ πέντε κύκλους στο σχήμα ενός αστεριού δείχνει ότι στο ακίνητο ζουν πλούσιοι. Άλλα σήματα αποκαλύπτουν αν ένα σπίτι έχει θορυβηθεί ή έχει ήδη γίνει διάρρηξη.
Ο αξιωματικός Στιβ Φλίτγουντ δήλωσε, «Ο κώδικας μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο εργαλείο για την καταπολέμηση του εγκλήματος» και προέτρεψε αρκετούς πολίτες να ειδοποιούν την αστυνομία αν βρίσκουν στο δρόμο η έξω από τις αυλές τους τέτοια σύμβολα. ».
Δείτε την εικόνα με τα σύμβολα. 

Read more: newsbomb.gr
Από τη Μαρίζα