23 Ιαν 2013

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή λόγω των δηλώσεων Δένδια


Οξύνεται η κόντρα μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υπουργού Δημοσίας Τάξης, Νίκου Δένδια, εξαιτίας των δηλώσεων του τελευταίου στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησε από τη συνεδρίαση της ....
Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς επιτροπής της Βουλής, στην οποία ήταν παρών και ο κ. Δένδιας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, έθεσε θέμα παραίτησης του υπουργού με αφορμή τις προχθεσινές του δηλώσεις στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη.
Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Δένδια ως «απαράδεκτες» και «με τις οποίες συνδέει εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ-EKM με τα φαινόμενα τρομοκρατίας και επίσης τον ισχυρισμό ότι ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ-EKM βρίσκεται σε μετάβαση προς τη νομιμότητα!», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Ο κ. Λαφαζάνης όμως αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Δένδια εναντίον δικαστικών λειτουργών «που εγκαλούνται για τη στάση τους σε συναφείς υποθέσεις τρομοκρατίας».
Στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι «ζητήθηκε η δημόσια ανασκευή των δηλώσεων με αφορμή την ειδική συζήτηση για την αστυνομία που εκτυλίσσεται στη Διαρκή Επιτροπή. Ο κ. Δένδιας όχι μόνο δεν ανασκεύασε τις δηλώσεις του, αλλά πυροδότησε περαιτέρω την πολιτική αντιπαράθεση. Με βάση την εκτίμηση για την συμπεριφορά του Υπουργού, το σύνολο των βουλευτών της Κ.Ο. που συμμετέχουν στην διαρκή επιτροπή αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας».
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τηλεοπτικής εκπομπής αποχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης ως ένδειξη διαμαρτυρίας. 
Πηγή: koutipandoras.gr