19 Ιαν 2013

Τελείωσε το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο

Κλειστοί ήταν νωρίτερα οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια λόγω της συγκέντρωσης και της πορείας στο πλαίσιο του αντιρατσιτικού συλλαλητηρίου, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα.
Πριν τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, μέλη της πακιστανικής κοινότητας στην Αθήνα είχαν συγκεντρωθεί στην...
Κοτζιά κουβαλώντας το φέρετρο με τη σορό του Πακιστανού που δολοφονήθηκε προ ημερών στα Πετράλωνα.
Στις 16.00 ξεκίνησε συναυλία, ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί η διακήρυξη ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, ενώ θα γίνει παρουσίαση της διεθνούς διάστασης που λαμβάνει η κίνηση, καθώς την ίδια μέρα θα προβούν σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσεις είναι: "Έξω οι νεοναζί", "όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης" και "ιθαγένεια για όλα τα παιδιά".
Η κινητοποίηση υποστηρίζεται από την κίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή", κοινότητες μεταναστών, τα Δημοτικά Συμβούλια της Αθήνας, του Ελληνικού-Αργυρούπολης, του Γαλατσίου, της Ν.Ιωνίας, του Ν.Ηρακλείου, του Κορυδαλλού, της Πετρούπολης, του Ταύρου-Μοσχάτου, του Ρεθύμνου, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.


Πηγή:http://www.news.gr