23 Ιαν 2013

Κουρουμπλής: Προκαλεί η ένοχη σιωπή της συγκυβέρνησης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφερόμενος στην υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και την υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η συγκυβέρνηση εξακολουθεί να...
προκαλεί με την ένοχη σιωπή της στην υπόθεση του υπόδικου κ. Ανδρέα Γεωργίου. Ο πρωθυπουργός εξάλλου ακολουθεί τη λογική της επιλεκτικής μνήμης για την προεκλογική δέσμευσή του ότι θα φέρει το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ στη Βουλή για επανεξέταση, αμφισβητώντας τότε, με τη μη συμμετοχή της ΝΔ στη σχετική επιτροπή, τις προθέσεις του σημερινού του εταίρου.
Η συγκυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να σχολιάσει τα κρίσιμα ζητήματα που θέτει το ΔΝΤ στην πρόσφατη έκθεσή του, όπως ότι έχει συντελεσθεί μόνο το ήμισυ της αναγκαίας εσωτερικής υποτίμησης -άρα, Θεός οίδεν τι μέτρα έρχονται- καθώς και ότι οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές ενδέχεται να αναθεωρηθούν εκ νέου προς τα πάνω.
Το ζήτημα της ομολογίας του ολέθριου λάθους του ΔΝΤ στον προσδιορισμό των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών, που σήμερα απασχολεί τον γαλλικό και τον ελληνικό Τύπο, το είχε θέσει με δήλωσή μας ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 18 Οκτωβρίου 2011. Αντί να τοποθετηθεί επ’ αυτών, η συγκυβέρνηση επιχειρεί σκοπίμως, υπηρετώντας μικροκομματικά οφέλη, να αλλάξει την ατζέντα των πραγματικών κοινωνικών προβλημάτων που μαστίζουν και βιάζουν τη ζωή των Ελλήνων».
Πηγή:http://www.enikos.gr