23 Ιαν 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ πλαστογράφησε το βίντεο Διαμαντόπουλου»

Νέος γύρος οξύτατης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή βίντεο του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, με την κυβέρνηση να καταγγέλλει «στοχοποίηση του Mall» και την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλάει για «πλαστογραφημένο από ....
τη ΝΔ βίντεο».

Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι «Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ».

Προηγήθηκε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, τέσσερις ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα»Ο Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε παρέμβαση της Δικαιοσύνης και «σαφή θέση» από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ κάλεσε τον κ. Διαμαντόπουλο να «ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

«Πρόκειται για μια άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας. Αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου.» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου:

 


Και εδώ ολόκληρο το βίντεο:
 

Ολόκληρη η δήλωση του Β. Διαμαντόπουλου
«Θλίβομαι που μπαίνουν σε μια διαδικασία μικροκομματική για να εξισώσουν τη βία με την Αριστερά. Η βία δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά. Ποιός μίλησε για βία; Μίλησα εγώ για βία; Γιατί μπαίνουν στη διαδικασία για αυτά τα μικροκομματικά οφέλη και εξισώνουν αυτές τις καταστάσεις; Δεν μιλήσαμε για βία. Και αυτοί που θάλουνε να μας φέρουν να υπογράψουμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων να γίνουμε δηλωσίες θα αποτύχουνε.
Βία είναι όλα αυτά τα μέτρα
Βία είναι τα τρία μνημόνια
Βία είναι να μην μπορείς να ταίσεις το παιδί σου.
Βία είναι να μην έχει ρεύμα για τα βασικά
βία είναι να μην έχεις φάρμακα
Ανομία είναι το Mall του κ. Λάτση, το οποίο είναι αυθαίρετο.
Ανομία είναι που ο λαός της Αθήνας δεν μπορεί να κατέβει στην παραλία να κάνει μπάνιο γιατί όλα είναι κλειστά από κέντρα
Βία είναι η ΡΙΚΟΜΕΞ και το ΣΑΜΙΝΑ. Όλα αυτά είναι βία
Αυτό όλο δημιουργεί τις αντιδράσεις σε αυτούς που πλήττονται να έχουν μια αντίδραση η οποία δεν είναι θεμιτή. Ξέρετε γιατί;
Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο.
Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από το ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανήλθε λέγοντας ότι: «Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακέρα» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκηρύσσει τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου περί δικαιολογημένης οπλοχρησίας.


Πηγή: topontiki.gr