21 Ιαν 2013

Παράνομες οι απεργίες σε μετρό,τραμ και ΗΣΑΠ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΣΤΑΣΥ έκανε γνωστό ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς κρίθηκαν παράνομες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και απαγορεύτηκε η συνέχιση τους....

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Όπως αναφέραμε στο χθεσινό Δελτίο Τύπου της ΣΤΑΣΥ η απεργία είναι δικαίωμα για τους εργαζόμενους αλλά η  άσκηση του δικαιώματος της απεργίας δεν είναι ανέλεγκτη και  υπόκειται στους περιορισμούς που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους.
Η νόμιμη  ενάσκηση του απεργιακού δικαιώματος  απαιτεί από τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ Α.Ε όταν εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις   να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας  , η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των  βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Στις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είναι απαραίτητη  η τήρηση των προθεσμιών του Νόμου για την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων καθότι  απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία για την ενημέρωση και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού από άλλα μεταφορικά μέσα. 
Η Διοίκηση με βάση τις προβλέψεις του Νόμου προσέφυγε σήμερα  Δευτέρα 21 Ιανουαρίου με το άνοιγμα των αρμοδίων δικαστηρίων στη Δικαιοσύνη κατά των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία των Εργαζομένων για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. Με την υπ’ αριθμόν 92/2013/21-1-2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οι κινητοποιήσεις κρίθηκαν Παράνομες και απαγορεύτηκε η συνέχιση τους .
Μετά την έκδοση της απόφασης της Δικαιοσύνης, η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες  αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους".
Πηγή:http://www.enikos.gr