21 Ιαν 2013

Ταξίδι στις πολύχρωμες πόλεις του κόσμου

Ταξίδι στις πολύχρωμες πόλεις του κόσμου
  Από την μια άκρη της γης μέχρι την άλλη, οι χρωματιστές πόλεις χαρίζουν μια ξεχωριστή φήμη στις χώρες που τις φιλοξενούν.
Παράξενες αλλά και σύγχρονες ιστορίες εξηγούν τους λόγους που πολλές πόλεις στον κόσμο, γεμίζουν με χρώματα τα ....
κτίρια τους. Το εικαστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό! Οι πόλεις αυτές, από το Μεξικό μέχρι τη Σκανδιναβία προσελκύουν πλήθος επισκεπτών που τις επιλέγουν για τις διακοπές τους, για να θαυμάσουν αυτή τη διαφορετικότητα.

Γκουανατζουάτο, Μεξικό


Ανάμεσα στα βουνά της Sierra de Guanajuato βρίσκεται η πανέμορφη αποικιακή πόλη της Γκουανατζουάτο (Guanajuato). Η πόλη ιδρύθηκε το 1554 δίπλα σε μία από τις πλουσιότερες περιοχές εξόρυξης αργύρου του Μεξικού. Το 16ο αιώνα μια έκρηξη στα ορυχεία οδήγησε στην κατασκευή των όμορφων χασιέντας (haciendas), αλλά και των όμορφων αποικιακών κτιρίων.

Γουίλμσταντ, Ολλανδικές Αντίλλες


Η Γουίλμσταντ (Willemstad) είναι η πρωτεύουσα του Κουρασάο και βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού. Η ολλανδική αποικιακή αρχιτεκτονική της πόλης είναι αναμφισβήτητα ιδιαίτερα γραφική, ειδικά όταν καθρεπτίζεται στα νερά της Καραϊβικής. Τα φωτεινά και διαφορετικά χρώματα των κτιρίων σε της πόλης προσελκύουν πλήθος επισκεπτών.

Βαλπαραίσο, Χιλή


Το Βαλπαραίσο (Valparaíso) είναι μια πόλη της Χιλής και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Τα σπίτια είναι βαμμένα σε πολλές διαφορετικές αποχρώσεις και φωτεινά χρώματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν τα πλοία ήταν αγκυροβολημένα για επισκευές και βάψιμο, περίσσευαν πάντα χρώματα στις αποβάθρες. Οι κάτοικοι τα έπαιρναν και έβαφαν τα σπίτια τους.

Άγιος Ιωάννης, Newfoundland, Καναδάς


Ο Άγιος Ιωάννης είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Νιουφάουντλαντ του Καναδά. Βρίσκεται στην ανατολική άκρη της χερσονήσου Άβαλον στο νησί της Νέας Γης. Τα πιο παλιά σπίτια διαθέτουν ξύλινα αμαξοστάσια με έντονα χρώματα και βρίσκονται κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Μαναρόλα, Ιταλία


Η Μαναρόλα είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ιταλικής Ριβιέρας. Αυτό το γραφικό χωριό προσφέρει εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο. Μόλις ανεβείτε τα στενά δρομάκια και απολαύσετε ένα εσπρέσο σε κάποιο από τα υπαίθρια καφέ θα ξεχαστείτε με το μαγευτικό τοπίο.

Βρότσλαβ, Πολωνία


Η Βρότσλαβ (Wroclaw), βρίσκεται στο νότιο-δυτικό τμήμα και είναι ίσως η πιο όμορφη πόλη της Πολωνίας. Η πλατεία της χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, και η γοτθική αρχιτεκτονική της του 14ου είναι ιδιαίτερα όμορφη. Διάσπαρτοι υπάρχουν πολλοί καθεδρικοί ναοί, στολισμένοι με χρώματα.

Λίμα, Περού


Ένα μωσαϊκό πολιτισμών, ανάπτυξης αλλά και φτώχιας, η Λίμα γνωρίζει σήμερα μεγάλη ανάπτυξη. Η πόλη είναι ιδιαίτερα γνωστή για τους διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της. Ισπανικό μπαρόκ, Γαλλικά νεοκλασικά και κτίρια φτιαγμένα με την τέχνη nouveau, την μετατρέπουν σε ένα χώρο χρωμάτων και τέχνης.

Ουτρέχτη, Ολλανδία


Η Ουτρέχτη πόλη και δήμος είναι η πρωτεύουσα και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ολλανδικής επαρχίας της Ουτρέχτης. Βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Randstad και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας,

Στοκχόλμη, Σουηδία


Η Στοκχόλμη, μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου, είναι χτισμένη σε 14 νησιά που συνδέονται με 57 γέφυρες. Τα πανέμορφα κτίρια, το πράσινο, ο καθαρός αέρας και η γειτνίαση με το νερό είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτής της πόλης.

Τζοντπούρ, Ινδία


Στη μέση της άγονης ερήμου Thar θα βρείτε τη Τζοντπούρ (Jodhpur), επίσης γνωστή ως «Μπλε Πόλη». Πήρε αυτό το παρατσούκλι επειδή κάθε μικρό κτίριο και σπίτι είναι βαμμένα σε μπλε χρώμα, έτσι από ψηλά μοιάζει με μια μπλε κηλίδα στη μέση της ερήμου. Η ιστορική αυτή πόλη είναι γεμάτη παλάτια, οχυρά και ναούς.
Πηγή: news.gr