21 Ιαν 2013

Αντιπαράθεση Παπανδρέου - Λοβέρδου για την προσφυγή στο ΔΝΤ

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ανδρέα Λοβέρδου και του Γιώργου Παπανδρέου με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός και .... πρόεδρος της ΡΙΚΣΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη ΝΕΤ, ανέφερε ότι είχε εκφράσει την διαφωνία του στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και ότι την ίδια θέση πρέσβευαν ο Γιάννης Ραγκούσης και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε επίσης ότι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου είχαν ούτως ή άλλως σχέδιο να εντάξουν τη χώρα στο ΔΝΤ, ενώ επέρριψε ευθύνες και στη Λούκα Κατσέλη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου απαντώντας μέσω του γραφείου Τύπου του καταλόγισε στον πρώην υπουργό ότι επιχειρεί «ρήξη με την αλήθεια» και σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη «ομόφωνα» από όλα τα μέλη του τότε υπουργικού συμβουλίου.

Στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρώην υπουργού αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος της οποίας υπήρξε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με ομόφωνες, ιστορικές, δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις, έκανε το πατριωτικό της καθήκον και έσωσε τη χώρα και την ελληνική οικογένεια από το ολοκαύτωμα της βίαιης χρεοκοπίας τον Μάιο του 2010.

Σήμερα, οι βασικές πολιτικές επιλογές εκείνης της περιόδου έχουν πλέον υιοθετηθεί και από πολιτικές δυνάμεις που πριν τις πολεμούσαν λυσσαλέα και τις απέρριπταν.

Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος "θυμήθηκε" σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις.

Γιατί τέτοια ρήξη με την αλήθεια;

Θα περιμέναμε περισσότερη γενναιότητα και λιγότερη υποκρισία.

Υποτίθεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ηγείται "κίνησης". Φαίνεται ότι για λίγη δημοσιότητα θέλει να την οικοδομήσει πάνω στις σαθρές βάσεις που διαμορφώνει η παραποίηση της αλήθειας.

Τέλος, θυμίζουμε ότι, η απόφαση για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, ελήφθη ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Κρίμα, Αντρέα».

Απαντώντας στην ανακοίνωση ο Ανδρέας Λοβέρδος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Όπως και τότε συνέβαινε, πολλές φορές, έτσι και τώρα ορισμένες ανακοινώσεις ή ενέργειες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού βασίζονταν σε εισηγήσεις κηφήνων και κηπουρών.

Προσωπικά έχω παρά πολλές εμπειρίες. Χθες στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης ‘Άλλη όψη’ και στο δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη επισήμανα πρώτον ότι η απόφαση προσφυγής της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ελήφθη με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και δεύτερον πριν την απόφαση όμως αυτή, είχαν προηγηθεί συζητήσεις, εντός αρμοδίων οργάνων στις οποίες υπήρχαν διαφωνίες ορισμένων υπουργών για το αν έπρεπε στο μηχανισμό στήριξης να συμμετάσχει το Δ.Ν.Τ. Ορισμένοι Υπουργοί είχαμε υποστηρίξει πως δεν έπρεπε.

Είναι φανερό ότι από την εν λόγω ανακοίνωση η γραφή της ιστορίας των πιο κρίσιμων στιγμών της μετεμφυλιακής περιόδου της Ελλάδας θα είναι μια επώδυνη διαδικασία

Εγώ είμαι παρών και όπως ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ξέρει, δεν συμβιβάζομαι.

Κύριοι συντάκτες – όποιοι και αν είστε- της κατάπτυστης ανακοίνωσης του γραφείου του Γ. Παπανδρέου, πρέπει να καταλάβετε πως η Ελλάδα των κηπουρών έλαβε τέλος».
Πηγή: topontiki.gr

Δικό μας σχόλιο: Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται Ανδρέα!!!